Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

fredag 29. april 2011

Tsjoing, buldring og en alt for kort sovepose

 Omtrent det siste jeg spør "fruen" om før jeg jeg setter meg i bilen er: "Sikker på at den nye soveposen er for voksne?" "Jada. Ikke no problem!" hørtes det tørt ifra stua. OK, da blir den gode gamle  mammuten av en Ajungilakklassiker fra 80-tallet, Tyin, liggende hjemme og den nye lette og svært så komprimerte posen skal få sin debut på orreleik.
Uten Tyin-posen og med mye mindre snø enn ifjor i liene, forserer Tommy S og jeg åsene opp til myra "lekende lett", men svært svett. Myra lå der snøfri omkranset av små pytter, knauser og lyng. Perfekt!
Så var det på tide å rydde ut av sekken.....soveposen blir trukket ut av omslaget og ut kommer.... et MEGET kort eksemplar av arten! Jajamen, påsan rekker meg til øvre del av magan. Latter høres utover myra.
Så høres ivrige tastetrykk på telefonen. En svært så forbauset "frue" høres deretter i telefonen. I "familieråd" finner vi ihvertfall ut av at posen kan forlenges i fotenden med ca 30 cm. Men lenger enn det ble den absolutt ikke :-)
 Et bål til pølsesviing ble så anrettet. Samtidig tar en brennende himmel farvel med oss og orrfuglens rike.
En flott kveld går over til natt. I skumringstimen høres det plutselig baksing. To orrhaner setter seg på myra, bare 20m fra oss og bålet. De tsjoer og buldrer i ca 10 min så er det hele over. Det lå forventninger i lufta da jeg forsiktig krøyp oppi min stutte sovepose...godt kledd for anledningen! En perleugle hukret i heia og dysset meg i søvn.....
 Med ett begynner forestillingen. Litt logistikk inne i kamoen og man er klar. Teppet går opp og jeg kan skimte en høne på leiken, samt en åtte- ti kamerater med kamplyst. Men det er fortsatt for mørkt til å fange moroa på minnebrikka. Idet høna forsvinner blir det relativt tamt der ute. To "alfahanner" holder stand, men de slåss ikke lenger, bare viser seg fram. Disse blir behørig foreviget, men fortsatt på 1600-800 ISO da sola la seg trygt bak et skyteppe i øst.
  Uansett lys, forventninger av leiken og stutte soveposer var dette nok en herlig opplevelse i orrfuglens rike.....og jeg kommer tilbake.....der perleuglene hukrer og orrfuglen tsjoer og buldrer......villmarken kaller!
Til slutt en stor takk til Tommy S som lot meg få være med iår også! Følg bloggen hans her: Tommy S

13 kommentarer:

 1. Unnskyld,men litt lystig lesing om soveposen:)
  Forøvrig fine og stemningsfulle bilder fra både selve leiken og området rundt.

  ketil

  SvarSlett
 2. Hehe..sånn hører med og gjør turen enda mer minnerik :-)

  SvarSlett
 3. Hei Rune

  Knallfin historie som ga meg en go latter og som du selv skriver enda mer minnerik på mange måter for deg,he,he:) Det ble et flott knippe med bilder og opplevelser på en fin leik.

  Ha en fine helg.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 4. Forsto det på Tommy at dere ikke hadde lykkes helt med leiken, men det må ha vært før denne turen! Virkelig flotte bilder, der en soleklar favoritt blir bildet av hanen i flukt. Ellers er det flere andre som også henger høyt.

  Ellers er det alltid artig å lese spennende og morsomme turskildringer. Hehe, som du skriver over her, så blir turen ekstra minnerik med litt spesielle hendelser.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Hehe.. sovepose historien var god Rune..
  Flotte bilder og beskrivelse fra leiken dette..
  Opplevelsen er nok det viktigste, men sefølgelig artig når lyset er til stede og man får knall bilder, blir liksom et ekstra stort +..
  Ha en fin søndag..

  Ole Arne

  SvarSlett
 6. Hei!

  Nydelige bilder du presenterer. Skikkelig action i mange av dem, men jeg falt faktisk for det siste bildet av orren i treet. Synes det forteller mye. Ha en fortsatt god helg!

  Hilsen Svein E.

  SvarSlett
 7. Fina bilder o en fin naturupplevelse, trots sovsäcken :))
  Gratulerar till fina bilder !

  SvarSlett
 8. Kjempebilder! det var vel vert å fryse litt for å få tatt så mange flotte bilder.
  morten borg
  PS. Jeg skal aldri bytte ut den gamle tyin posen min.

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer folkens :-)
  Morten: Tyinposen blir nok med neste gang med mindre fruen har kjøpt en ny jeg må prøve ;-)

  SvarSlett
 10. Hei!
  Her har dere hatt klaff! Mange flotte bilder du har fått festa til minnebrikka her. Morro å se og lese ! Ha en fin uke

  SvarSlett
 11. Her var det mye bra foto fra leiken, og historien falt i smak.
  Mye bra i hele bloggen din.
  Takk for titten (blir det ny sovepose montro:))

  Svein.

  SvarSlett
 12. Topp bilder og lesning. Takk for titten Rune :)

  SvarSlett