Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 11. april 2011

Ærfugl i hardt vær

Endelig kom den første ordentlige våruværet hit til Vestfold. Med stiv kuling fra vest, og sikkert enda mer fart i vindrøyene som formelig blåste deg bakover når du trådte ut i åpent lende, var det bare og "benke" seg til utpå en forblåst utpost langs kysten.
Målet var klart: ærfugl i heftige bølger. Siden vinden kom fra vest gir det et godt utgangspunkt for å finne en dugandes plass til dette formål. Man plasserer seg et sted med nesa mot sør, så slipper man å bli uheldig undervannsfotograf. Med den vinden som var vil sjøsprayen effektivt bli stoppet og vips, du har et mye hyggeligere arbeidsmiljø :-) Og du kommer mye nærmere fotoobjektene enn ellers, hvis du legger deg på riktig plass vel og merke.
Jeg fant meg en liten "suite" utpå en forreven odde, ca 15 m fra land. Fra suiten hadde jeg god oversikt over "bassenget". Sjøspray og bølger landet en halvmeter eller mindre fra innlosjering,  lyden av frådende vannmasser som traff massivt fjell strømmet ut av "høytalerene" i et gallopperende tempo.
Det eneste jeg kunne klage på var evt den elendige "madrassen" jeg lå på! Knær og albuer fikk relativt røff behandling, og jeg må innrømme at når jeg så på disse flotte ærfuglene drømte jeg om  en fluffy edderdunspute...men man våkner brått når en gigantbølge smeller i svaberget tett på!
 Jeg vil også påpeke at det fulgte med en solnedgang til "suiten" som ga gjennomlys i de heftige bølgene og farget dem nesten smaragdgrønne.
Alt i alt et severdig og innholdsrikt besøk til ærfuglenes domene. Disse tøffe skapningene er tilpasset et værhardt maritimt miljø og lar seg ikke affisere av noen skarve bølger og undervannsstrømmer!
Men at en landkrabbe stikker hodet sitt opp fra sitt lune gjemmested, nei det liker de slettes ikke  :-)

6 kommentarer:

 1. Stilige bilder og en god ide`. De ble flotte med det gode lyset, herlig farge i sjøen. Så en plass nå at det kostet rundt 30 000 kr. for en slik dyne som du drømte om. Synes ofte det er vanskelig med fotografering ved sjøen der en får sjødrevet inn på glasset, men du hadde løst det på en god måte. Bra jobbet!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder og supert lys for motivet, liker bilde 1 & 2 spesielt godt.

  SvarSlett
 3. Hei Rune!

  Du har virkelig fanget ærfuglen i hardt vær. Dette var flotte actionbilder. Håper ikke de blir sjøsyke!

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 4. Takk folkens :-)
  Tommy: Jepp påska nærmer seg med stormskritt!
  Gleder meg til orreturen vår i heiene i Aust-Agder :-)

  SvarSlett
 5. Artig! Må være utrolig spennende å fotografre under slike spesielle forhold, og desto kjekkere å bla gjennom bildene, for å se om det sitter et blinkskudd.

  Er absolutt enig i Tommy sine valg av favorittbilder!

  Knut Børge

  SvarSlett
 6. Imponerende flotte bilder i sterk sjø. Takker for i går :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett