Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 17. april 2011

Borrevannet: Panoreringer, silhouetter og en trekryper

 Borrevannet er både i landssammenheng og Vestfoldsammenheng et velrennomert fugleområde, med uttallige bomber på samvittigheten. Her er varierte biotoper og artsutvalget er stort. Dessuten ligger Borrevannet hvor ytre Oslofjord er som smalest, det bidrar til at det registreres store mengder rovfugl på trekk her.
En av rovfuglartenene som hekket her ifjor var sivhauken. Hannen er på plass iår også, så han var target for turen. Men han skulle vise seg å være spesielt fotosky denne dagen.
 Soloppgangen derimot skulle vise seg å være svært så spennende og variert. Sola var mer eller mindre tilslørt hele tida og ga meg muligheten til å prøve litt siluettbilder av fugl/landskap.

Jeg var nå satt i "alternativ"-modus. Det var mye fugl i lufta og grågjessa var svært så aktiv fram og tilbake til sumpen. De fløy gjerne lavt og det innbyr til panorering. Altså ble det satsing på panorering en stykke tid.
Det meste som tok sjansen på å dra forbi innenfor skuddavstand fikk unngjelde: grågjess, krikkand, kråke og stokkand ble pepret med seige, dryge salver på rundt 1/30 sek i lukkerhastighet.
Alltid moro og gå igjennom bildene etter en slik seanse...dere får bare se to ;-)
Etter litt alternativt moro er det ålreit og slappe av med litt svart kaffe i skauen. Meiser og en gransanger akkompagnerte skjenkinga. Koppen var full og rykende varm og klar til å nytes....men jaggu satt det seg ikke en trekryper på ganske kort hold...ja da fikk kaffe være kald kaffe!
Til slutt vil jeg bare nevne at det trakk over 13000 kortnebbgjess over Borrevannet denne dagen.
Ganske spektakulær opplevelse å være vitne til.
Nok en flott tur tilbakelagt og memorert i minne(brikka)...

4 kommentarer:

 1. Heisann!

  Mye bra du har fått ved Borrevannet. Og jeg må innrømme at jeg likte bildene av trekryperen. Har selv stor sans for den fuglen. Og da får heller kaffekoppen vente. Ha en god mandag!

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 2. Grågåspanoreringen satt som et skudd, knallbra bilde! Ellers er det fine stemninger du har fanget, og det første trekryperbildet var topp.

  Ha en fin påske.
  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Artig med slike naturopplevelser. Synes du fikk til panoreringen. Trekryperen er ikke så lett å få på bildebrikken da den er ganske kjapp. Du fikk flotte bilder av den. Heldig du var som så så mange gås, sikker et flott skue. Kos deg videre i påska.

  SvarSlett