Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

torsdag 26. april 2012

Orretur Del 2: Snøværet

Nesten null aktivitet på orremyra og gråvær så langt øyet kunne se var status ved "frokostbordet" ute i det fri.
Litt diskusjon rundt hva vi skulle foreta oss før vi bestemte oss for å prøve en natt til. Vi lot doghousene stå ved orremyra og dro ned til dalen for å ta noen landskapsbilder. Etter noen timer så vi en gråhvit vegg av tåke og snø nærme seg. Store hvite flak i tett samling dalte ned over det vårlige landskapet. Våren forsvant sakte men sikkert ut av syne, mens kong vinter gjorde sitt ytterste for å gjenvinne grepet. Og grepet ble festet!
I løpet av noen timer la det seg rundt 10 cm. Etter ivrig fotografering av snøkalaset bestemt vi oss for å hente ned kamuflasjetelt og utstyr fra heia. Det snødde voldsomt, sikten var dårlig, og landskapet vi var så kjent i fra få timer siden ble nå plutselig vanskelig å orientere seg i. Ikke det at det var noen fare men vi sleit med å vite hvor vi var, kjente holdepunkt var nå nesten umulig å kjenne igjen eller se. Men det var en utrolig flott opplevelse i snøværet der oppe i heia og i dalen, og det er ikke et bilde som kan gjenskape den stemningen som rådde, men jeg legger ut noen bilder i et forsøk på det :-)

Legger først ut bilder tatt oppe i heia og i skogen. Neste snøværsinnlegg fra turen blir fra kulturlandskapet/bebyggelsen.
Inn i snøværsskogen
En fotograf i skogen (s/h).......
.......på jakt etter snøværsmotiver (s/h).
Snøvær blant furulegger....
....og snøvær i furutopper (s/h)
Snøvær med lang lukkertid
Snøværsvegg oppe ved orremyra
Fotograf Tommy i snøkaoset.
Tåke og nysnø i heia om kvelden.


18 kommentarer:

  1. Flotte bilder, Rune :)

    Nr 1 og 3 ble mine favoritter!

    SvarSlett
  2. Vackra bilder av snön ,fast det nu är vår men vädrets makter rår ingen på ,nette

    SvarSlett
  3. Jeg sier det igjen jeg: Du er en kjempedyktig fotograf. Disse bildene viser at det går ant å ta flotte bilder uansett vær. De tre første var KNALL.
    Inspirerende og kreative bilder som jeg vil huske lenge.
    Ønsker deg en god helg!

    SvarSlett
  4. även om snöoväder inte är nåt man vill ha på våren, då man hoppas på sol å vårvärme så är de här bilderna riktigt stämningsfulla. så fint med trädstammarna och de lätta flingorna som dalar ner.

    SvarSlett
  5. Toppenbilder igen!! Att det kom så mycket snö. Vackert med träden. Mycket vackra bilder!! Men nu skall väl våren komma till er?

    SvarSlett
  6. Flotte bilder, liker nr 7 veldig godt. Du viser at uansett vær er det alltid motiver en kan ta bilder av.

    SvarSlett
  7. Forde om fuglen uteble så viser du at du kan naturfoto.
    1 og 3 er knallbra i mine øyner..

    SvarSlett
  8. Pussig å se hvordan vinteren plutselig kan drepe all vårstemning i løpet av noen minutter. Synes det første bildet og det med lang lukkertid får fram værskiftet på en fin måte.

    Ha en god fotohelg :-) hilsen robert

    SvarSlett
  9. Formidling av ypperste klasse. Du sier innledningsvis at intet bilde kan gjenskape stemningen som rådde. Mulig det men dette må da være helt i nærheten:)

    SvarSlett
  10. Hej Rune!
    Ja, det är ju inte det vädret som man vill ha när man skall fotografera orrspel. Jag tycker att du verkligen gjorde det bästa tänkbara av situationen och verkligen fångade stämningen som rådde.
    Mycket vackert fotograferat.
    Ha en fin helg
    /Ingemar

    SvarSlett
  11. Ja det är mycket man får uppleva som naturfotograf...:)) Men gläds åt dina bilder. Häftiga och vackra bilder som gör att vi gott kan förstå hur ni hade det!

    SvarSlett
  12. Fantastic photographs. I am greeting

    SvarSlett
  13. Det 3 bildet av Tommy, og bilde nummer 7 er virkelig to knakende gode bilder!! Stemningen i disse to bildene er til å ta og føle på, der snøværet kommer utrolig godt frem.

    Når bærer det på orretur natt til søndag. Gleder meg!!

    Knut Børge

    SvarSlett
  14. Ja, ja du fikk i alle fall noen flotte naturbilder av høy kvalitet, her var alle fine men likte vel best åpningsbildet.

    Ottar

    SvarSlett
  15. Beautiful Rune! The trees are majestic... and with the snow it is gorgeous!
    Greetings, Louise

    SvarSlett
  16. Bra bildeserie. Likte det første bilde aller best.

    SvarSlett
  17. Cool shots Rune!
    I would never see something like that around here, everything is so beautiful covered in whote... :)

    SvarSlett
  18. Hei:) Skikkelig flotte snøværsbilder du har tatt! Knall!

    Mvh Kathrine

    SvarSlett