Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 4. november 2012

Skogsfugljakta Osen 2012


 Årets jakt ble kortere enn planlagt av flere årsaker, men så lenge det nesten ikke fantes fugl i området var det like greit! Aldri har vi tatt opp så få fugler i dette området rundt Raskiftet som iår, vi så ikke en eneste rype og tok opp  kun 4 skogsfugl iløpet av tre dager, heldigvis, får man si, tok disse  lett til vingene på god avstand utenfor ansvarlig haglehold. Jeg hadde iår som ifjor bare med meg kamera og siden jeg bare brukte vidvinkel ifjor brukte jeg kun telelinse (300mm) iår. Må si jeg kjente det godt i armene etter tre lange dager ute i skauen drassende rundt på den!
Iår hadde vi med en ny ung gordonsetter som gamlingene har overtatt for en kar som ikke orket å ta hånd om den lengre! Hvis han ikke klarte å gi den bort skulle han ta livet av den...nå veit jeg ikke grunnen til at han ikke klarte å ta vare på den, men folk kan jaggu meg være lettvinte noen ganger......
Uansett var det et trivelig bekjentskap, denne Milo, som gikk skauen i møte med entusiastisk jaktiver, full gass gjennom terrenget og blikket festet framover, sjelden bakover :-) Joda, han krysset og jobbet fornuftig innimellom men gikk generelt for stort i skauen. GPS'en fortalte at han på det meste var over 400m unna!
Ellers var han en lett omgjengelig og likandes hund som med litt mer erfaring vil gjøre seg godt på jakt etterhvert. 
 Vi hadde trivelige dager i skauen og trivelige kvelder i hytta, sånn det alltid har vært og forhåpentlig alltid vil være :-)

Her er noen bilder fra årets jakt med kommentarer:

På jakta må man stå tidlig opp. Brutter'n her har fått sukatene ut av øyekroken og ser svært sjølsikker og tøff ut, men det er før han oppdaget The Ring-dama i bakgrunnen......
run Milo run......
greit å ha noen å snakke med etter en slik episode....
vi kan likeså godt fyre opp litt kaffe med grut.....
så får man slappet ekstra godt av......
eller ligge lavt å se på lav (som meg)......
Men snart er det på'n igjen...hopp og sprett og tjo og hei....
helt til en strime pirrende lukt treffer nesa...stand....men nei bare et sete....
 mangler vel bare at det begynner å regne.......
som sagt så gjort.......
dødt i skauen i dag ja.....
på tide å tusle hjemover nå som sola er tilbake....
og  fargene er tilbake.....
og bikkja er tilbake etter en lengre rundtur.....
alltid godt å komme hjem til koia etter en begivenhetsrik dag i skauen. God mat og drikke og hyggelig samvær med familien, en rungende god atmosfære hele kvelden.....men på morran...da dukker den the ring-dama opp igjen vær du sikker :-)
19 kommentarer:

 1. Nok en gang fotografen som fikk fangsten ser jeg, fine bilder fra skauen. Om morran har ofte den dama kommet inn i hue, og vil ut...har jeg kjent.

  SvarSlett
 2. Veldig bra bilder, liker spesielt godt 3 og 7, 3'ern er et skikkelig actionbilde.
  Du skyter ikke på de stakkars fuglene vel ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, har bytta ut hagla med kamera Morten, blir mange fler skudd av det ;-)
   Ellers har jeg ikke noe imot forsvarlig og human jakt av arter med jaktbar bestand!

   Slett
  2. enig, har bytta ut hagle med kamera jeg også, mye morsomere + en kan komme tilbake dagen etter for å prøve på nytt.

   Slett
 3. Flotte farger, flott bikkje og flotte bilder. 6'n gjorde seg godt i svarthvitt..

  SvarSlett
 4. Flott bildeserie og humoristisk og god historie. Virkelig bra!

  SvarSlett
 5. Veldig bra innlegg med ord og bilder.

  SvarSlett
 6. Jättefint inlägg, men många härliga o vackra bilder! Gillar porträttet på mannen som ligger och vilar....och laven och de på hunden...ja alla :) Men lite kusligt med ringdamen...;)

  SvarSlett
 7. Herlig serie fra (foto) jakta. De bildene av hunden i fart var knall.
  Flotte ord og bilder.
  Hilda

  SvarSlett
 8. En flott sere med mange fine og gode bilder samt en god fortelling. Så ut til ha vært en fin naturopplevelse.

  Ottar

  SvarSlett
 9. Knakende gode skildringer fra en utrolig flott jakttur. Ren terapi å ferdes i slik natur. Samtlige bilder av gordon setteren var fantastiske, og jeg likte også meget godt bildet av bregnene med sløret elv i bakgrunn.

  Ha en flott dag.
  Knut Børge

  SvarSlett
 10. En herlig serie bilder Rune :-) om det var lite fugl så har du jammen fått inn mange fulltreffere likevel!

  SvarSlett
 11. Meget bra! og aller mest er jeg imponert over hvordan du har fanget, og formidlet, de ulike "sinnstemningene" hos hunden; livsglede, full konsentrasjon og til "killer-instinkt" osv.

  SvarSlett
 12. Hei Rune
  Kjempe flotte stemningsbilder og fin fortelling.
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 13. Herlig billedbrev fra jakta. Nr 2 av bikkja var fartsfylt og veldig bra.

  SvarSlett
 14. Nu kunde jag äntligen se ditt fina inlägg. Öppnade med Google Chrome o då gick det bra. Vilka fantastiska bilder från jakten. Milo är ju jättefin och så bra att han få komma till någon annan än att bli avlivad. Begriper inte att man har sådana tanker.
  FÖrstår att du har tagit actionbilderna på Milo på tidsförval eller hur? Jag måste träna mer på det för nu tar jag mest på bländarförval.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Alle bilder jeg tar blir tatt med hovedsaklig blenderprioritet eller eventuelt manuell innstilling. Bruker kun hastighetspri ved enkelte anledninger som feks ved panorering noen ganger. Jeg endrer innstillinger fortløpende etter som hva jeg føler passer best. På hundebildene har jeg brukt fra 400-1600 ISO. Bildene hvor han løper rett mot meg prøver jeg å ha høy hastighet sammen med mellomstor blender f/8-9 hvis jeg kan :-) Hvis jeg bruker blenderpri endrer jeg også eksponeringskompensajonen fortløpende. Det finnes ingen fasit, men det lønner seg å prøve de forskjellige innstillingene og finne ut hva som passer deg best :-)
   Mvh Rune

   Slett
 15. Hej Rune!
  Underbara bilder från jakten och en mycket fin berättande text.
  Ha en fin vecka!
  /ingemar

  SvarSlett