Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 11. november 2012

Høsttur til Skrimfjellet

I begynnelsen av oktober tok jeg og Tommy Sørensen TS Naturfoto turen opp til Skrimfjellet ikke så langt fra Kongsberg. På vei opppover lå morgentåka tjukk som graut, men når vi nådde litt nord for Hvittingfoss trakk tåka seg forsiktig tilbake mens sola la sine varme stråler over det trøtte landskapet. Plutselig var høstfargene blottlagt i all sin prakt! Fjellsida lå der og badet i sol, tåkedisen trakk seg stille oppover i terrenget mens høstkledde løvtrær sendte ut kaskader av farger til minnebrikka og netthinna!
Høstsymfoni
 Fornøyd dro vi videre mot Skrim, mens sola tok mer og mer over, snart var det ikke sky igjen på himmelen.
Vel framme på Skrimfjellet var sola i sterkeste laget for foto men vi tok allikevel endel bilder av ymse greier uten at resultatet ble særlig vellykket for min del ihvertfall. Det skulle også vise seg at det var den store utfluktsdagen der oppe og vi så det fordelaktig å traske utenom allfarvei. Etter å ha tråkket i flott terreng og inntatt en bedre lunsj begynte vi på turen hjemover. Foruten om folk var det lite liv å skue, men en tretåspett beæret oss med et kort besøk og satt seg fordelaktig til med høstfargene som bakgrunn....noen knips og den var borte i høstskogen!
Tretåspett i høstmiljø
Høst i tjernet
 På vei ned fra Skrim la sola seg lavt over fjella og produserte små stemningsfulle enklaver med høstfarger. Et utrolig flott lys og herlige kontraster som vi bare måtte prøve å forevige etter beste evne! Det var et verdig farvel med Skrim.....for denne gang.....for jeg kommer tilbake!
Høstbjørk i kvelden
Høstkontraster


18 kommentarer:

 1. Flotte farger i det første bildet!

  SvarSlett
 2. fantastiske bilder og flotte farger, liker spesielt godt nr3

  SvarSlett
 3. The woodpecker is so cute, it's amazing how strong their beaks are!
  Nice autumn series Rune, the leaves shot is very beautiful! :)

  SvarSlett
 4. Flotte høstfarger fra Skrim. Mange muligheter for en ivrig fotograf der man kan ferdes både i landskapsvernområde og naturreservat. Fikk forresten nyss om at det er mulig det oppholder seg en bjørn i området litt sør for Skrim (Siljan/Lardal) så på ettervinteren bør man være obs på sportegn!
  Mvh Knut W.

  SvarSlett
 5. Lekre høstfarger du har fanget på brikka. Heldig som traff på en tretåspett. Det siste bildet der solstrålene streifer tretoppene var skikkelig knall synes jeg..

  SvarSlett
 6. Dette var flotte bilder med nydelige høstfsrger og god komp. Likte alle men bilde med tretåspetten blir en av mine favoritter.

  Ottar

  SvarSlett
 7. Veldig fin samling av høsten. De to siste har svært godt lys og farger, virkelig fine skogbilder! Liker også det første godt. Men det er nok de siste jeg dveler lengst med.. :)

  SvarSlett
 8. buena serie la primera fantastica un saludo

  SvarSlett
 9. fine farger og spennende kontraster, fin høstserie hvor jeg holder en knapp på de to siste.

  SvarSlett
 10. fine bilder du presenterer her. Skrim er et flott område.

  SvarSlett
 11. Flotte høstbilder. Den tretåspetten var så fin. Håper jeg treffer den en gang i fremtiden. Høst i tjernet var så nydelig.
  Ønsker deg en fin uke.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 12. Flotte høstbilder, det første har hele fargespekteret, ellers likete jeg det siste best. Morsomt med Tretåspetten, ikke en vanlig art akkurat.

  SvarSlett
 13. Oh vad härliga färger och bilder. Såg mycket vackert som jag ville fotografera men det fanns ju inte tid til det precis. Det blir säkert fler turer till NOrger då vänner finns där o drevprov med våra andra hundar. Det gick bra. Skriver lite om det ikväll. Tyra är nu Nordisk Jaktchampion

  SvarSlett
 14. Her har dere hatt en herlig høsttur i vakre Skrim! Kjempeflotte høstbilder, der tretåspetten stikker av med førsteplassen. Det fargerike førstebildet kommer på en god andreplass.

  Knut Børge

  SvarSlett
 15. For noen bilder og farger. Drømte meg helt vekk, jeg som bor ute ved havet får ikke mulighet til å ta bilder av slike vakre forhold.

  Vakkert:))

  SvarSlett
 16. Se her ja...
  Du fikk jo mange fine bilder på turen.
  Tretåspetten var knallbra. Et flott miljøbilde med fine høstfarger.
  Ellers var nr 3 og 4 flotte synes jeg.

  Tommy S

  SvarSlett