Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 25. november 2012

Bøkeskogen gjennom en høstsesong

 Bøketrærene er de tøffeste gutta i klassen, edelløvklassen vel å merke! Løvbladene settes i høstmodus seinere enn de andre i klassen og fargene varierer sterkt i begynnelsen av oktober, grønt, rødt, gult og oransje alt i ett tre. Utover i november blir løvbladene mer ensfarget oransje og legger seg som et mykt, varmt beskyttende teppe over skogbunnen. Bladstilkene sitter som lim og tåler bra med vind når høststormene setter inn før de må slippe taket. Og enkelte ungtrær som ikke står vindutsatt til beholder bladene gjennon hele vinteren! En oransje kriger!
 Ifjor og spesielt iår har jeg vært endel ute i bøkeskogene i Sandefjord og her har jeg en liten bildeserie som tar oss gjennom en høstsesong (oktober/november):

Fargerikt fellesskap i begynnelsen av oktober
Kveldssol og vind i krona (2.oktober)
Nattekvist (2.oktober)
Lett oktobertåke i bøkeskogen (21.oktober)
Bøkebladtepper (23.oktober)
Oransje orden (27.oktober)
Novembertåke (14.november)
Oversvømt (3.november)
Bregne på råtnende bøkeblader (17.november)
Ensomt eikeløv (17.november)
Siste akt (17.november)

20 kommentarer:

 1. Her var mange flotte bilder fra bøkeskogen og derfor vanskelig å velge noen favoritt, men falt mest for nr. 5 og 7. Flotte farger, fint lys og bra komp.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Høsten er en utrolig flott årstid. BAre synd den ikke varer så lenge. Men dog tror jeg at vi setter mer pris på den av den grunn. Veldig flott serie du har fått her med mange spennende detaljer.

  SvarSlett
 3. Det var en virkelig flott bildeserie, synes "orange orden" er det aller beste...og det siste har noe surrealistisk over seg.

  SvarSlett
 4. Kjempefin stemning du har fanget her. Stillheten er påfallende og fredelig. Likte godt alle bildene i serien!

  SvarSlett
 5. Utrolig flott serie høstbilder! Favoritten er uten tvil nr 6. Den løvdekte skogbunnen og lyset i dette bildet er kjempeflott og komposisjonen satt som et skudd! Likte fargene i bilde nr 2 hvor jeg syns bildet kledde en litt "high-key" eksponering. Likte også bilde nr 4 hvor jeg syns de grønne, mosekledde trestammene lagde en fin kontrast til det oransje i bildet. Bilde nr 9 likte jeg også kontrasten i, fargemessig og kontrasten "levende/dødt".

  SvarSlett
 6. knallfarger, synd de er borte, du sparer ikke på fargemetninga HDR?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe...sparer og sparer, nei jeg gjør vel ikke det i landskapsbildene stort sett men prøver å holde det innafor mine egne grenser for hva jeg kan akseptere, det skal ikke bli glorete :-) Andre ganger trekker jeg fra bildene fargemetning for å oppnå en viss stemning osv
   Bildene er både HDR og vanlig, bruker mindre HDR enn før når det var nytt og spennende :-) Er fornøyd når du må spørre om det er HDR..hehe
   Rune

   Slett
 7. Otroligt vackra höstbilder ,gillar ,Nette

  SvarSlett
 8. Henger meg på de andre kommentarene ;-) Flott serie, kunne gjerne hatt noen skikkelige Bøkeskoger her på Vestlandet..

  SvarSlett
 9. Wow, what a beautiful series Rune!
  It's a pity our autumn isn't so colourful as yours, I would take hundreds of shots too... ;-)

  SvarSlett
 10. Hei Rune
  Et fyrværkeri i farger og komposisjoner.Toppers landskap og nær bilder.Imponerende å beskue!!!!!!!!
  Mvh. Kai Edvard

  SvarSlett
 11. De tre første er litt tilfeldig komponert, men ellers er det mye fint!

  Litt amerikansk i uttrykket, dog - litt mindre HDR-preg og mer moderate farger hadde gjort seg.

  SvarSlett
 12. Så otroligt vackert! Jag har aldrig besökt någon bokskog, men nån gång ska jag väl få göra det :)

  SvarSlett
 13. Flotte bilder av bøkeskogen! Nydelige!

  :)

  SvarSlett
 14. Vakker bildeserie av bøkeskogen, den er noe for seg selv på høsten! Liker godt alle bildene, men best bilde nr 4. Skogen ser levende ut, en venter nesten at de skal begynne å gå.

  SvarSlett
 15. Vad vackert....det finns mycket bokskog i södra Sverige , Skåne. Synd att jag inte hade mer tid att åka runt i dina trakter där vi var på drevprov. Det var väldigt vackert där....

  SvarSlett
 16. Maravillosas todas las imágenes, me encantan! Saludos desde Argentina.

  SvarSlett
 17. Flott bilder fra en høstfarget bøkeskog. Tåkebildet er favoritten min.

  Hilsen Svein

  SvarSlett