Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

torsdag 3. mai 2012

Sivhauk: transport av byggmateriale

Sivhauk/Marsh Harrier (Circus aeruginosus) ad F med reirmatriell i klørne
   Det har oppholdt seg et par med sivhauk et sted i Vestfold en liten stund. Jeg har vært innom lokaliten et par ganger før iår uten at det har vært særlig stor aktivitet på paret, så det var svært gledelig, når jeg en morgen, etter en heller tafatt tiurleik, besøkte området og oppdaget at paret hadde begynt med oppsamling av reimateriell!! Godt kamuflert på brukbar avstand, kunne jeg bivåne parets transport av byggmateriale til reirplassen.
Hunnen var  mest ivrig og bidro klart mest av de to med hensyn til mengden byggmateriale som ble fløyet inn. Hunnen tok seg også av, som forventet, det meste av plasseringen av materialet på reiret. Faktisk så det ut som om hannen nærmest ble jagd vekk når han ved enkelte forsøk landet på reirplassen med materiell, så etter en stund begynte han og lande på jordet i utkanten av området for avlevering. En voksen myrhauk hunn svinset elegant over området og det utbrøyt kraftig munnhuggeri mellom de tre. Moro å høre og se tre kjerrhauker som kjegler! Myrhaukhunnen tok siden høyde og forsvant nordover. Litt synd at alt dette skjedde på så alt for langt hold for gode bilder, men en opplevelse jeg vil huske er det uansett :-)
Ettersom dagen skred fram og sola ble sterkere og sterkere, avtok aktiviteten til paret og hannen oppholdt seg lengre tider utenfor området, mens hunnen ofte forble nede i sivet, over lengere tid enn tidligere på dagen. Jeg var nesten på vei til og fordufte området da jeg oppdaget at hunnen virket skremt av noe, hun ville ikke lande på reiret som tidligere, men stakk langt av og satte seg på et tilliggende jorde. Et lite skår i gleden var det da jeg oppdaget at en annen fotograf hadde plassert seg helt åpenlyst på relativt kort hold ovenfor reirplassen i sin iver etter å komme nærmest mulig motivet! Jeg ropte til hun/han om ikke å ødelegge for hekkeforsøket og trekke seg unna, det etterkom de heldigvis! Så får vi se om det blir hekking her iår, men jeg har min store tvil, området er dessverre veldig tilgjengelig......

Klikk på bildene for best mulig visning.

Sivhauk/Marsh Harrier ad M (Circus aeruginosus) bidrar med transporten
Nebbet blir også brukt under transporten
Hunnen med haleheng
Konsentrasjon over landingsplassen
På vei inn til byggplassen
Hannen henter seg en pinne på morgenkvisten...
...og det gjør fruen også!
X-faktor22 kommentarer:

 1. Hei
  Artig å se. Håper virkelig det blir noe av dette...
  Mange gode bilder av hauken der den kjemper med byggemassene.

  SvarSlett
 2. Vilket naturens skådespel du fångat med kameran .underbara bilder .För att rätta dig lite i din kommentar du såg den finländska skärgården ,jag bor ju i den svenska talande delen av Finland ,Nette

  SvarSlett
 3. Bra innlegg med topp bilder av sivhauken. Jeg liker bilde 7 og 10 aller best.

  SvarSlett
 4. Great photos of the Marsh Harriers.

  SvarSlett
 5. flotte bilder, lykke til videre

  SvarSlett
 6. Dette var fantastiske bilder av en fantastisk fugl! =) Likte spesielt bilde nr 4!

  mvh

  Dagfinn

  SvarSlett
 7. Kanonbilder av höken! helt fantastiskt fångat!

  SvarSlett
 8. Kjempeflott innlegg med KNALL bilder. Det var så artig å se at de hadde reirmateriell i nebbet. Kjempebra jobbet av deg også! Håper jeg få se denne fuglen en gang.

  SvarSlett
 9. Fantastiska bilder av kärrhöken!!!!!! Svårt att fånga i flykten tycker jag. Hoppas de stannar nu och kan få vara ifred och häcka som du skriver. Top job!

  SvarSlett
 10. Fine bilder av sivhauken likte best det første. får håpe på vellykket hekking og at fuglene får være i fred.

  Mvh
  Trond

  SvarSlett
 11. Da er det bare å håpe at de roer seg og at folk holder en sunn avstand til plassen. Synd hvis slike hekkeforsøk spoleres. Bildene var fine de, liker alle.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 12. Spring is a magic time for all creatures!
  You captured beautiful moments Rune, it's a pity other "photographers" don't respect Nature the same way you do... ;-)

  SvarSlett
 13. Siempre es un placer pasar por aquí, tienes unas imágenes impresionantes.
  Saludos.

  SvarSlett
 14. Spenstig serie her av en flott art.
  Det er dessverre alltid noen som ikke respekterer naturens grenser og ikke er i stand til å se at de er innenfor motivets komfortsone. Det er dessverre folk som mister all form for etikk i slike situasjoner og bare presser på for å få bilder. Synd at det er sånn men det var jo flott at personen reagerte på tilsnakk.

  SvarSlett
 15. Precioso reportaje. Un abrazo desde Murcia.-.seguimos..

  SvarSlett
 16. Hei

  Veldig flotte bilder av sivhauken med fine detaljer.
  Nr 1 og 2 blir mine favoritter.
  Blir spennende å se om det blir noe av hekkingen.

  Tommy S

  SvarSlett
 17. Dette var en knallbra serie av Sivhaukene, her var du på rett plass til riktig tid. Håper de for den roen som trengs til å få frem unger.
  Likte alle.

  Ottar

  SvarSlett
 18. Veldig flott serie dette. Vanskelig å trekke frem noen egentlig.

  SvarSlett
 19. oh my! Look at those images, they are wonderful and such a great sight to see. You must have been watching for quite some time.

  SvarSlett
 20. Fina bilder på den hårt arbetande rovfågeln, mycket fint fångat.

  SvarSlett
 21. Hei Rune.
  En kjempeflott serie av Sivhauken. Likte også godt nr 1 og 2. Du har nok vært på rett plass til rett tid. Lykke til. Hilsen Knut

  SvarSlett