Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 7. august 2011

Valdres- I gammalskauen Del II

Haukugle/Northern Hawk Owl ,(Surnia ulula) juvenil
 I gammalskauen høres mange lyder. Avslappende lyder, og spennende lyder som trigger din nysgjerrighet.
Jeg er blitt var en energisk, gjentakende lyd. Høres ut som tigging...rovfugl? Jeg går med bestemte, men varsomme steg mot "målet". Lyden vedvarer og forsterkes...et godt tegn! Skauen åpner seg og jeg trer ut i et slags myrterreng omkranset av en mer glissen type barskog. En haukugleunge åpenbarer seg, og der....to til!!!
Store dunnøster, dog flygedyktige, med store forundrete gule øyne, som nysgjerrig følger med fra lavbelagte furugreiner.De skakker på hodet for liksom å ta mål av den snåle skapningen med lang svart "snute"som hele tiden sier klikk,klikk,klikk.....
Haukugle/Northern Hawk Owl ,(Surnia ulula) juvenil
Ungene til haukuglemor er noen fascinerende vesener. Uredde, nysgjerrige og med nesten menneskelig framtoning, er de en av fjellskauens store sjarmtroll! Stor i kjeften er de også!
Haukuglemor sitter et stykke bortenfor og følger vaktsomt med. Bryr seg lite om meg. Blikket er fokusert på helt andre ting: Hvis ungene flyr et lite stykke stivner hun til eller er det noe som rørte seg i lyngen?
Haukugle/Northern Hawk Owl ,(Surnia ulula)adult
 Etterhvert forsvinner både lyder og ugler. Jeg står igjen og nyter den nyvunnete stillheten. En svakt klukkende bekk i det fjerne, et lite vindpust og jeg er tilbake på moder jord. Skogens ro, lukt og avslappende lyder omfavner deg. I gammalkauen står tiden nesten stille, forandringer skjer langsomt, men pokker som tida flyr her inne:-)
Innover mot der regnbuen starter eller ender finnes det utrolig mye fine urørte områder
 Et annet sted i skauen høres velkjente lyder. Det er lyden av en flokk korsnebb som når mine vare ører.
Flere grankorsnebbfamilier har slått seg ned i grantrærne nedenfor i lia. Ungene piper og maser som unger flest. Skogen fylles med grankorsnebblyder,  lukkerlyder og  sommerens kjenningsmelodi: lyden av regn!
I år hadde jeg vel ikke en eneste tur på vidda eller i fjellskauen uten å bli passe blaut!
Grankorsnebb/Common Crossbill (Loxia curvistrosa), juvenil
Grankorsnebb/Common Crossbill (Loxia curvistrosa), M
Grankorsnebb/Common Crossbill (Loxia curvistrosa), F
Grankorsnebb/Common Crossbill (Loxia curvistrosa), F
 Neste innlegg fra Valdres blir om nettopp det våte element tipper jeg....

8 kommentarer:

 1. Flott fortelling fra skogen, Haukuglebildene ble stilige. Artig å høre lydene når de tigger om mat. Helt enig med deg at tiden bare flyr inne i stillheten. Hvor er den blitt av?
  Båndkorsnebb har jeg ikke sett ennå. Har vært observert noen her men de er nok hos dere da ser jeg. Historien og bildene likte jeg godt. Gleder meg til neste innlegg.

  SvarSlett
 2. Meget flott fortalt og tonesatt med fantastiske bilder. Skarpe og fin positur i gammleskauen.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer Hilda, Tommy og Svein :-)
  Hilda: Hvis du tenker på 1k fuglen er det nok en grankorsnebb. Båndkorsnebbens ungfugl ville hatt hvitere bånd på dekkerne. Har tilgode å få bilder av båndkorsnebben......

  Mvh Rune

  SvarSlett
 4. Knallbilder Rune Gratulerer, har du fått 300mm'eren
  morten

  SvarSlett
 5. Hei Morten,

  Nope, ikke enda, tsunamien satte sine spor.
  Håper å få den nå i slutten av august!
  Alle bilder fra Valdres er tatt med Sigma 150-500mm og Canon 16-35 f/2.8. Hus: 7D

  Rune

  SvarSlett
 6. Godkveld Rune

  Jammen har ikke sommeren gått fort. Nå nærmer det seg midten av august, og snart er vi å årets første høstmåned. Blir nok mer jakt en foto på meg fremover, men kamera er alltid med for å forevige opplevelsene.

  Du har hatt en herlig tur i gammalskauen ser jeg. Særdeles flotte bilder fra topp til bunn. God skrevet i tillegg, som utfyller bildene perfekt.

  Ha en fin uke
  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Solid serie. Topp Rune
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 8. Hej Rune!
  Underbar serie med mycket vildmarks känsla i. Härlig blandning av fina bilder och berättande text. Bilderna på hökugglorna är fantastiska, vilket härligt möte att få se dessa i skogen.
  Må väl
  /Ingemar

  SvarSlett