Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

tirsdag 30. august 2011

Blåstrupe og solnedgang Mølen

Blåstrupe/Bluethroat, (Luscinia sveica)
 Høsttrekket er godt igang. Mølen er et trekkplaster for rastende fugler og særlig etter kraftig regnvær fylles busker og kratt opp med småfugl. Nå har det vel vært regnvær det meste av den siste tida, så fugl er det alltid brukbart av her ute.Vadere er det også nesten alltid her ute på denne tida, men det veit også rovfuglene!
Derfor er vaderene svært ofte "lette" og vare hvis de har vært skremt opp av en luftens jegere tidligere.
Det var mens jeg lå skjult inne i buskene ved tangbukta, på jakt etter nettopp lettskremte calidrisvadere, at denne krabaten valgte å svinse litt rundt foran linsa, til fotografens store glede. Den var faktisk innenfor nærgrensa ved et par anledinger og jeg trodde nesten at den skulle forsyne seg av de hundrevis av småfluene som satt tett i tett på regnjakka mi!
"Tangfluene" var såpass plagsomme at jeg hele tida måtte blåse de vekk fra handa mi så jeg kunne holde linsa rolig. Heldigvis reagerte ikke hverken vadere eller blåstrupa på mine "utblåsninger" :-)

Mange bilder ble tatt av både blåstrupa og vaderne (kommer i et seinere innlegg) til tross for "flueplagen".
Sanda er også et problem da den er så fin og kommer seg inn i den minste lille krok på både linse og kamera, så  etter endt økt er det risting av tøy og børsting av fotoutstyr, samt en kopp kaffe og påmontering av landskapslinse. Man kan ikke gå glipp av solnedgangen her ute!
Først når sola er trygt nede kan man begynne den lange reisen hjem :-)

11 kommentarer:

 1. Kjenner lysten til å ta en tur til Mølen siger på når jeg serdine flotte bilder Rune. Ha en fin dag
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Härligt flotta bilder Rune !

  SvarSlett
 3. Knallfine bilder Rune, får lyst til å investere i objeltiv for landskap når jeg ser så fine bilder og motiver...må til Mølen i løpet av uka.

  SvarSlett
 4. nydelige bilder du viser her, gjenkjennelig med slike kveldsstunder, et flott plass som jeg ikke har besøkt enda, kjekt med slike naturopplevelser, ekstra bonus når du i tillegg får de på brikka slik som du fikk her, flott

  SvarSlett
 5. Hej Rune!
  Jag blir helt stum, vilka vackra landskapsbilder, helt enastående. Som fågel älskare så blir man lite extra varm i hjärtat när man se blåhaken, så fin.
  Må väl
  /Ingemar

  SvarSlett
 6. Oi, du var heldig som fikk den så nære da. Nydelige bilder av en fugl jeg ikke har sett før. Den var fin da!
  Kjenner igjen den der flueplagen i fjæra, men når ikke fuglene reagerer så er det ok.
  Flotte landskapsbilder. Fargen på himmelen er fin.
  Gleder meg til vaderene...

  SvarSlett
 7. such gorgeous and dreamy landscapes!

  SvarSlett
 8. Av fuglebildene liker jeg nummer 1 best, veldig bra, synd at den ikke har blå strupe, tok du bildene ytterst på mølen mot fugleøya?
  Ellers er landskapsbildene dine flotte, bruker du HDR teknikk?

  SvarSlett
 9. Takk for kommentarer alle sammen!/Thanks for the nice comments!
  Morten: Bildene er tatt liggende fra tangbukta inne ved vegetasjonskanten. Bruker HDR ved sånne kontrastfylte motiver som her.

  Rune

  SvarSlett
 10. Landskapsbildene er enormt flotte, ikke bare farge og dynamikk men også komposisjon. Er det HDR funksjonen i PS eller egen pluggin / program.

  SvarSlett
 11. Morten: Bruker et eget program som heter Photomatix light.

  SvarSlett