Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

fredag 20. mai 2011

En morgen ved tjernet

 Tåka lå som graut utafor soveromsvinduet da jeg sto opp. På tide å komme seg ut i felt med andre ord.
Etter en rask kaffe og frokost, satte jeg kursen mot Napperødtjernet. Tåka skulle vise seg å være veldig lokal og forsvant på veien ned mot Goksjø. Men over vannflata hang det fortsatt brukbart med dis.
Vel framme ved Napperødtjernet kunne jeg konstatere at disen danset over tjernet, samtidig som sola gjorde forsiktige framstøt gjennom skyteppet og traff åskammen i sørenden.
Jeg knipset litt, slappet av litt og trakk inn den klare friske lufta en fuktig maimorgen ved tjernet gir.
Ørene fikk også en behagelig start på dagen. Trepiplerker, diverse trostefugl, spetter, sangere og meiser deltok i skogens morgenkor.
Det var ikke bare fuglene som er i farta om dagen men også planter og vekster. Det spirer og gror.
Ting er i utvikling. Jeg står nok rimelig stille, gjerne med kamera i hånd, men alt rundt meg ute i naturen og ved tjernet her er i konstant forandring og i høy aktivitet på denne tiden av året.
En ting er sikkert: Man finner ro ved et stille men allikevel svært aktivt skogsvann :-)

Disen ble liggende også enkelte steder på vei hjem og da jeg skuet en haug med gjødsel i disen, ja da var det bare å stoppe...... :-)

13 kommentarer:

 1. Nydelige stemningsbilder Rune, spesielt bilde 1 og 2 med tåka..
  Flott også med fluktbilde (Bilde 3)
  Fin turbeskrivelse i tillegg..
  Ha en fin helg..

  Ole Arne

  SvarSlett
 2. Så flott turbeskrivelse og opplevelse. Synes også det er fint med tåke på vannet. Du har fått flotte bilder av turen. Synes du har vært utrolig kreativ og fått til bilder som en vanligvis ikke ser. Well done! Ha en trivelig helg til deg.

  SvarSlett
 3. Ingen tvil om at Napperødtjernet er en liten perle. Nydelige stemninger du har fått! Har vært der for mange år siden, men jeg må nok ta en tur igjen. Ha en fin helg!

  Hilsen Svein E.

  SvarSlett
 4. Ingenting slår tidliger morgentimer ute i naturen. Stemningen når godværståka enda ligger over vannflata er magisk, og en føler ofte en er helt alene med naturens innbyggere.

  Fine bilder, der jeg også likte de to første best!
  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Meget flott serie Rune
  Ha en fin kveld
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Flotte tåkebilder, utrolig flott stemning i bilde 1 og 2.

  SvarSlett
 7. Hei

  Nydelige bilder. Særlig det første var bra! Nesten som et maleri. Og jeg kjenner meg godt igjen i mye av det du skriver. Du formidler en kjempestemning med hele innlegget. Ikke vanskelig å finne roen på sånne plasser.
  Gjødselhaug i tåke var en ny vri...

  Tommy S

  SvarSlett
 8. Her var det jo mye bra å lese og se. Likte godt landskapsbildene dine i begynnelsen. Tåkedis over vannet gir en flott stemning.
  Takk for titten.

  SvarSlett
 9. Utrolig stemningsfult. Tåkebildene er bare topp!!

  ketil

  SvarSlett
 10. Dette tjernet er topp. Flotte bilder Rune
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 11. Oj oj sååå vackra bilder ! Vilken morgonstämning !!

  SvarSlett
 12. Fin stemning. Jeg kjenner meg igjen - jeg tilbragte en hel natt oppe i en furu ved Napperødtjernet som 12-åring, etter inspirasjon fra Jørn Bøhmer Olsens "Et år i skogen". Han hadde rett, dyrelivet kom tett innpå - reven knasket en frosk 20 meter unna uten å bli var meg, og jeg kunne sluppet en kongle i hodet på grevlingen som gikk under furua!

  Jeg skrev om nattas opplevelser for Vi Menn i en artikkel som var på trykk i 1984 eller 85. Begynner å bli gammel, ja...

  Sjekket innom tjernet da jeg var i Sandefjord forrige helg, og så skogsnipe med nyklekket unge.

  SvarSlett
 13. Takk til alle for kommentarer!
  Knut Sverre: Herlig opplevelse sjøl om det var lenge sia :-) Moro med påvist skogsnipehekking også! Har hatt mine mistanker, men altså ikke påvist....

  Mvh Rune

  SvarSlett