Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 25. oktober 2015

Høsttur til Smådalen/Øynadn i Nord-Valdres Dag 2 og 3 Del III

Drama over Trongebytti. Rankonøse til venstre, Kvannebaknøse sentralt til høyre og Øyre helt til høyre.
Dag 2 startet med regn, og foruten litt lett yr i perioder, var resten av dagen også grå og regnfull. Ingen vits å ligge i telt nede i sumpen på Øynadn i det været så jeg trakk opp til Smådalen/Belgjislettene igjen.Tok kun noen sporadiske turer denne dagen, bla opp mot Hestebotten.
Dag 3våknet jeg til rosa, litt tyngre skyer i vest og en gryende soloppgang fra, en lettskyet østahimmel. Dette ga bud om bedre foto-og turutsikter. Startet dagen med en lett joggetur med sekk og fotoutstyr opp til Smådalsfjellet (1371 moh). Herfra kunne jeg skue den forsiktige soloppgangen over Gilafjellet, mens Rankonøse og fjellmassivene i øst først antok et rosaskjær før de øverste toppene ble malt gylne og staselige. Videre gikk turen ned til Belgjislettene igjen for så å bestige Grindane (1724 moh) med utsikt over Smådalen, Jotunheimen og det meste av omegnen. På veg opp på Grindane møtte jeg på flere ganske skye reinsflokker. Sjøl om det bare er tamrein er det alltid trivelig og se disse dyra her oppe med mektige Jotunheimen i bakgrunnen. I den bratteste ura rett under Grindane var det svært glatt og isete og jeg så meg nødt, av sikkerhetsgrunner, å snu. Samtidig begynte tåka å rulle inn fra fjellene i vest og fjellheimen ble innhyllet i et svært så dynamisk vær.
Sol og tåke, regn og solregn. Dusinvis med regnbuer, hagl, dramatiske kamper mellom sola og tåka. Fra mørkt til lyst på et blunk eller omvendt. Denne dagen hadde det meste av vær. Man kan trygt si at jeg gikk rundt med et stort glis og nøyt dramatikken og dagen. Synd bilder sjelden rettferdiggjør virkeligheten! Trygt nede fra Grindane, tok "offroad-ruta" rett under Belgjinøse, og vel ute på Belgjislettene igjen tok jeg turen videre vestover mot Øyre. Belgen gikk stor og Belgjiflænane var en rimelig fuktig opplevelse. Jeg valgte etterhvert å returnere mot Smådalen. Hele tida i varierende vær.
Gikk ned til Njukestølen og siden opp til Smådalsfjellet igjen for å beskue en solnedgang som aldri lot seg vise denne dagen. Tilsammen var jeg ute i felt i over 12 timer denne dagen og tilbakela 28 km med en total oppstigning på 950 m. Litt turmiddag mens fullmånen titter over Smådalsfjellet, en god dag som merkes i sinn og bein! Så natta.....

Se del I HER
Se del II HER
Grått og regntungt over Smådalen. Sett mot nord fra Hestebotten-stia.
Blåbær med regndråpe
Dvergbjørk i høstdrakt
Morgenstund over Rankonøse. Sett fra Smådalsfjellet
Klanten/Rankonøse får dagens første spede lys
Øyre i rosaskjæret en tidlig høstmorgen
Morgengull oppe på Rankonøse
Blåklokke
Høstbjørk i spotlight foran Trongebytti


Trongebytti i lys og skygge
Lysspill over Smådalen og Klanten/Rankonøse. Sett fra Grindane
Tåkefjell. Kvannebakknøse i spedt lys og innhyllet i tåke
Smådalshøst. Jørundgilknappen og Gråskarvet forsvinner nesten i tåka, mens Smådalen og Rankonøse går klar denne gangen.
Åpenbaring ved Trongebytti
Rankonøse's massive vegg i høsttåka
Ustadig og lokalt vær over Smådalen og Belgjislettene.
Drama over Ørnenøse/Øyre. Belgen snor seg nede til høyre og Storebrott opp mot venstre.

7 kommentarer:

 1. Such drama evoked in these shots. The first one is especially mysterious with the light attempting to make its way through the clouds.

  SvarSlett
 2. Vakkert og mektig. Balsam for sjelen dette her. Bilde nr. 10 og 15 er særdeles gode. Flott lys og god eksponering!

  SvarSlett
 3. Vakkert dokumentert fra høstfjellet! En estetisk nytelse!

  SvarSlett
 4. fantastiske bilder Rune, vakkert landskap !

  SvarSlett
 5. Glimerende serie fra fjellet, ser at du har Jesus som lysmester I studioet ditt...svært studio forresten. Flotte closeups også.

  SvarSlett
 6. Oj så vackra bilder men du har ju också en vacker natur ,gillade färgerna i din blåklockebild ,Nette

  SvarSlett
 7. Fantastisk område, nydelig serie med skiftende vær som virkelig gir bildene det ekstra løftet, mye god trim også :)

  SvarSlett