Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 2. juni 2014

Trillemarka: Urskog, eventyrbekker og et bergtroll


 For en uke siden fikk jeg endelig anledning til å besøke Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat.
Sammen med Tommy S og med full oppakning dro vi innover i reservatet. Relativt mye snø lå enda flekkvis i skyggedalene og overalt lå det brukne grantopper som måtte gi opp for snøtyngden i vinter. Har visstnok vært rundt 3 m snødybde her i vinter! Det var ikke bare grantopper som måtte forseres, men også mengder med grankjemper som lå stedt til hvile. Her tråkker du i utemmet natur, ingen merkete stier her inne, bare utydelige tråkk, ekte villmarksstemning!
 Vel framme på en passende leirplass inne i Trilledalen var det bare å slenge opp teltet, nyte en kald pils i lyngen, for så å ta fatt på en kveldstur uten oppakning. Vi valgte å utforske de bratte skråningene i sørøst som fortsatt lå og nøyt kveldsola.Tida gikk fort og sola var forlengst gått ned da vi får øye på et ansikt i fjellet, et bergtroll våknet forsiktig opp fra dagsøvnen og været nok kristenmanns blod. Tommy haster avgårde mens jeg tar et kjapt bilde av "Trilletrollet". Så var det på tide og vende snuta tilbake til leiren og kveldsmat. Opp klokken 04:30 mens sola rinner over åskammene i øst. Skyfri himmel dessverre, så her må man raskt avgårde. Vi satset fotografisk på bekkebilder denne dagen, men gikk også en lengre tur opp i heia og nede ved tjernene inne i Trilledalen. Utrolig mange flotte bekkedrag i liene her med flott omkringliggende urørt granskog. Her skal jeg tilbake ved en seinere anledning!


11 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Som alltid :-))

  SvarSlett
 2. Herlige bildeformidlinger. Fin plass med villmarksstemning.

  SvarSlett
 3. Hej!
  Fantastiska bilder du levererar i vanlig ordning, njuter!!
  Bäckbilderna är toppen.
  Skogen liknar mycket som vi har ganska mycket här hemmavid. Bl a på båda våra jaktmarker finns det urskog som är naturreservat.
  Majsan//

  SvarSlett
 4. Fin serie fra tjukke skauen det her Rune. Det trollet er reneste Tolkien figuren. Synes de tre siste bekkebildene ble veldig friske med litt lys inn i overkant.

  SvarSlett
 5. flotte bilder av vanskelige motiv, liker nr2 spesielt godt.

  SvarSlett
 6. As a Brazilian I love the Sun, could you send some rays here to London, please? ;-)

  SvarSlett
 7. Spennende og vakker natur som du har foreviget på en utmerket måte.

  Ottar

  SvarSlett
 8. It sounds like you had a wonderful and wild outing! And you found a troll!!
  this looks like the land from which fairy tales come to life from! Beautiful images.

  SvarSlett
 9. I love all the pictures, Rune.
  You've captured all the magic of the nordic woodlands.
  Gereetings from Spain. my friend.

  SvarSlett
 10. Wie schön, dass mich mein Weg wieder einmal hierher geführt hat. Welch herrliche Stimmungen Sie eingefangen haben, das ist Balsam für die Seele.

  Ein lieber Gruß
  von der Waldameise

  SvarSlett