Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

torsdag 21. juni 2012

Dovre (Del 3): Storslått natur og noen bommerter

Bekkefall ved Orkelsjøen
 Etter et par dager med "moskus på hjernen" var det på tide med litt forandring, så vi tok en tur til Fokstumyra.Vannstanden var ekstra høy på myra så plankestien lå og duppa i vannskorpa og vi hadde all fokus på å ikke falle uti, istedenfor på natur og foto. Vi snudde følgelig da plankestien plutselig forsvant under vannskorpa et stykke utpå der. Vi la hodene i bløt og klekte ut en ny genial plan, nemlig Orkelsjøen ved Oppdal. Ut på tur med optimisme i blikket. Men et stykke oppe på bomveien til Orkelsjøen var veien stengt pga mye snø, og vi som hadde betalt godt med bompenger også! Ergerlig!. Vi prøvde å gå et stykke inn, men jeg hadde pådratt meg en strekk eller noe i ventre bein, antakeligvis etter moskusløpet oppe under Snøhetta, som begynte å gjøre seg ordentlig gjeldende. Vi måtte snu igjen.... Jeg hinket meg litt rundt langs den flotte elva som renner ut fra Orkelsjøen og tok noen få bilder, før vi ble enige om å dra tilbake til Hjerkinn.
 Her fant vi en fin liten leirplass ved Pilgrimsveien. Vi gledet oss til varmmat for engangs skyld, var mye brødmat de første dagene, så skuffelsen var stor da vi til slutt måtte innrømme at vi hadde glemt fyrstikker!!  Mogop var det mye av her, men alle hang litt med hodet...inklusive oss :-)
Mogop mot Snøhettamassivet
Tommy S har en "svart dag"
Neida, ingen grunn til å henge med geipen, sjøl om vi hadde tatt noen dårlige beslutninger og opplevd mye rart iløpet av turen. Latter var ikke mangelvare på turen :-) En av de bedre latterkulene fikk jeg servert av Tommy den siste dagen: Først sier jeg til Tommy at han kan ta av til togstasjonen på Hjerkinn hvorpå han kontrer: "Hjerkinn??? Vi er da ikke der nå!!"....hmmm..avkjøringa til togstasjonen var 100m borti veien og vi hadde vært i Hjerkinnområdet i 4 dager og han kjente seg ikke igjen?!!  Jeg humret godt og Tommy måtte også glise litt, men det sluttet ikke der for et lite stykke tid etterpå ved en utkikksplass over Snøhettaområdet hører jeg Tommy rope ut: "Moskus!!...Rett der borte!!"....hmmm....jeg snur meg rundt og jupp, der  står en temmelig liten, svært livløs og rusten moskus helt alene....at det var et jernskilt ble klart ganske umiddelbart og nå lo Tommy så han grein også!!
 Det var en utrolig spennende og artig tur i storslått natur!  En stor takk til turkompis Tommy som bidro til at denne turen ble en suksess :-)  Siste del (Del 4)  vil ta for seg fuglelivet fra turen.

Skytung kveld på Dovrefjell
Sillhet ved vannet

Fjellnøklelblom
Solnedgang og tunge skyer over Snøhettamassivet
En rolig pytt
Flomstor vårbekk ved solnedgang
Veien til Snøhetta blir liten og ubetydelig i forhold til omgivelsene
Snøhetta iomringet av skyer ved solnedgang


14 kommentarer:

 1. I'm not very good in photographing landscapes, photo number 8 is great Rune, you framed different scenarios in one shot! ;-)

  SvarSlett
 2. Bildet av den lille pytten blir favoritten blandt disse. Godt at det var en gemyttelig stål moskus så du slapp å løpe mer....kom med fuglene :-D

  SvarSlett
 3. Litt av en tur dere har hatt. Synes det er blitt et storslagent fotoutbytte fra turen. Flotte naturfoto fra fjellområdet. Liker det siste bildet kjempegodt. For ofte er det slik det er på fjellet.
  Ønsker deg en flott fotosommer med mange nye muligheter.
  Hilda

  SvarSlett
 4. Hehe!! Jeg må le! Ser nokså sur ut på det bildet ja... enda jeg prøvde å smile det jeg var god for. jaja...
  Man får ikke mer moro enn man lager selv, har jeg hørt. Og vi hadde jo ikke annet valg enn å lage moroa selv. :-)

  Utrolig fine landskapsbilder har du fått. Jeg holder en knapp på det første og det siste bildet. Ellers var mogopen også veldig flott!

  Tommy S

  SvarSlett
 5. Fantastisk natur som du har foreviget på en utmerket måte. Likte alle sammen med den fine teksten.

  Ottar

  SvarSlett
 6. Fantastiska naturscenarier som du förmedlar här ! Fint att följa med er på turen via bloggen!

  SvarSlett
 7. Hej! Vilka fantastiska bilder igen...helt otroligt. Tappar ofta hakan i tangentbordet när jag ser dina nya inlägg.
  Trevligt berättat och Tommy ser verkligen sur ut :-) Ser fram emot nästa del.

  SvarSlett
 8. ...que maravilla de paisajes. Es un placer pasar por aquí.
  Saludos.

  SvarSlett
 9. Jännittävää ja eksoottista on ollut patikointi matkasi.
  Karun kaunista luontoa. Ihastuttavia kuvia!
  Terveisin Liplatus!

  SvarSlett
 10. Hei:-)

  Kjempeflotte bilder fra Dovre du har fått der...og for ikke å snakke om moskusene!!
  Har vært mange turer på Dovre de siste årene (er bare 2 timer med bil herifra) og for min del er Dovre en av de vakreste plassene jeg vet om og så utrolig mye skiftninger i både vær og farger :-)
  Moskusen skal man ha stor respekt for ja, men det hender seg at man er uheldig og kommer litt for nærme dem sånn som dere gjorde fordi de pluttselig kommer over en bakketopp. Har planer om å være på Dovre alene noen dager til høsten, men er litt usikker nettopp på grunn av disse overraskende moskusmøtene :-)
  Ha en fortsatt fin helg.

  Hilsen Anne

  SvarSlett
 11. Vakker bildeserie, moro å lese om turen. Høres ut som flott tur!

  SvarSlett
 12. Beautiful series Rune! I love these landscapes but the 2 pictures with flowers, are the ones I prefer, especially #2. What kink of flower is that?

  Thanks for sharing,
  Greetings, Louise

  SvarSlett
 13. such an exquisite series of photographs. sounds like you had a wonderful time.
  each image was such a delight for me to see!

  SvarSlett
 14. Dovre er flott uannesett! Herlige bilder:)

  SvarSlett