Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

onsdag 21. september 2011

Gjensyn med Jomfruland Del I

 Det ble en liten tur til Jomfruland igjen med hele familien og sjøl om dagene er betydelig kortere enn for et par måneder siden fikk jeg da knipset noen bilder. Det er ikke mye tid man har etter at ungene har lagt seg før sola ser seg fornøyd og trekker seg tilbake. Man har heller ikke  mye tid før ungene står opp på morgenen, så disse to innleggene som følger vil vise bilder av fugl og landskap i tiden rundt soloppgang og solnedgang.
Når vi ankom var det enorme mengder med vadere som rastet ytterst på Øytangen. Anslagsvis rastet det nærmere tusen vadere på Jomfruland i dagene før jeg satte mine bein på øya. Jeg rakk knapt et titalls bilder av noen vadere før sola forsvant. Dagen etter forsvant også alle vaderene da været ga fuglene grunn til å fortsette trekket sørover.
Polarsnipe /Red  Knot (Calidris canutus) 1k
Et par av kveldene tilbragte jeg også litt tid ute på Saltstein. Det er en av de ytterst få plassene på Jomfruland hvor fast berggrunn trer fram i lyset. Og hvilket lys det ofte er her ved soloppgang og solnedgang!   Kommer fler bilder fra Saltstein i Del II.
 Avslutter dette innlegget med et par bilder tatt i eikeskogen på morrakvisten. Et gjerde er dessuten en passe avgrensning til neste del :-)15 kommentarer:

 1. Det er nok de beste tidene for fotografering. Du har fått flotte bilder. Det siste med gjerdet var råstilig. Og de to første med lav sol inn ble kjempestilig. Ha en riktig god uke videre.

  SvarSlett
 2. liker best gjerdet og nr 1 flotte farger. var på øytangen for noen uker siden, ble forstyrret av noen "tullinger" som drev med tegnefangst av sniper. lite morsomt

  SvarSlett
 3. Artig å se så fine bilder fra Jomfruland, spesiellt landskapsbildene, vekker minner fra ungdommen. Jeg var veldig aktiv i NOF på slutten av søttitallet, den gangen trålet vi øya på kryss og tvers dagen lang, luktet sinnsykt tåfis på stasjonen om kvelden husker jeg.

  SvarSlett
 4. Meget god serie Rune. Faktsik falt jeg helt for kystbildet nr. 5, så det tok jeg meg frihet til å bruke som skrivebordsbakgrunn i dag ;)
  ha en fin dag
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 5. oj oj oj såååå vackra bilder !!

  SvarSlett
 6. Hei Rune
  Igjen en flott og velkomponert serie bilde.Vil ikke plukke ut noen spesielle fordi alle holder stor kvalitet på hver sin måte.

  SvarSlett
 7. Hei Rune!

  Helt super serie du deler fra Jomfruland! Nummer 1 og 5 ble favorittene.

  Knut Børge

  SvarSlett
 8. Underbara bilder du tar. Skall du ut på noen jakt farmover.

  SvarSlett
 9. Hei, og takk alle sammen for kommentarer :-)
  Morten: Disse "tullingene" som forstyrret deg jobber med ringmerking ved Jomfruland Fuglestasjon som nesten er bemannet nesten året rundt. De går faste runder hver dag og i vadertrekksesongen setter de ut teiner. Det er nok vi fotografer som besøker stedet en gang iblant som må ta hensyn til deres jobb og ikke omvendt :-)
  Lindsjø taxar: Sitter akkurat nå og går igjennom en enorme mengder bilder fra skogsfugljakta fra de dype skoger i Hedmark. Har nemlig byttet ut hagla med kameraet.
  Det kommer nok flere innlegg fra skauen og jakta etterhvert. Håper også å få til en "jakttur" til etterhvert :-)

  SvarSlett
 10. Vilka underbara bilder <3 Skulle önska att jag hade kunnat haft med mig en bättre kamera på mina jakt-/skogsäventyr, men det blir för omständigt att han med i säcken och för mycket att dra med sig, då man går långt och i många dagar. Kommer nog in flera ggr. på din sida =) Ha det bäst!

  SvarSlett
 11. dreamy beautiful
  each and every image!

  SvarSlett
 12. Hej Rune!
  Vilka oerhört vackra bilder. Det är svårt att välja någon favorit för de är alla så vackra.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 13. Hei Rune! Alle bildene ble flotte, men v1 ble magisk. Likte det veldig godt.

  Trond

  SvarSlett
 14. hei Rune
  Vet at "tullingene" driver med ringmerking, snakket en del med dem, hyggelige folk. Er bare ikke så enkelt å være fuglefotograf når noen plasker rundt i dammen med gummistøvler. En smule irriterende blir det jo når det skjer 2 dager på rad og jeg har kjørt timevis for å komme dit, men OK de gjør sikkert en nyttig jobb, så "tullingene" som jeg ordla meg er egentlig ikke bokstavelig ment.

  SvarSlett