Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 9. mai 2011

Sivhøne, en helt ny nabo

Alltid spennende med nye naboer og at dette flotte paret skulle flytte inn i nabolaget var en liten overraskelse.
I en ytterst liten dam i utkanten av Runarskauen har de funnet sitt hjem. En lite sumpstykke følger med til dammen og inne i her liker de seg godt. Her kan de leve litt tilbaketrukket fra et ellers godt befolket og hektisk område.
Som god nabo, under 100m å gå, man jo hilse på paret. Ved første møte tok jeg det rolig og så an de nyankomne. Ingen brå bevegelser, bare lot de få vite at jeg var her. Etterhvert blir de vant med deg og så lenge man tar det sakte og rolig kan man få de på greit hold. Gode naboer :-)
Etterhvert la jeg meg ned i sumpen og prøvde å få cleen shots av de. Gjennomvåt etter stund, klarte hjeg faktisk å få de både nærme og delvis "reint". Mens jeg lå der i sumpen hoppet det faktisk  en bokfink rundt beina på meg!
Ser ut til at disse trives i nabolaget, da fruen dreiv å pussa opp kåken mens jeg var på besøk. Mannen i huset var mer opptatt, til tider, å kurtisere fruen. Ikke mye lys som slipper til her inne, så actionbilder av kurtisen blir vanskelig, ihvertfall med en lyssvak linse!
Et hyggelig besøk har det vært og fruen stakk hodet sitt ut av kåken for å se om gjesten endelig hadde tenkt å komme seg hjem!
Og gjesten gikk til slutt hjem god og mett på opplevelser :-)

10 kommentarer:

 1. Flotte naboer du har fått Rune..
  Artig med sivhøna, fin fugl..
  Fine og varierende bilder av hønsefuglen her..
  Ha en fin uke..

  Ole Arne

  SvarSlett
 2. Flotte bilder, ser ut til at du har blitt venne med naboene allerede. Virker som om de lar deg komme på skikkelig hyggelig fotohold. Syntes det siste bilde i serien er veldig bra, et noe uvanlig fuglebilde men utrolig stilig.
  morten borg

  SvarSlett
 3. Så artig :) Viste knapt at det var noen dam bak der jeg :) Knall bilder Rune :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 4. Hei du!

  Dette innlegget likte jeg godt.
  Mange gode bilder. Synes du har fått til ryddige bilder, men allikevel får du med det typiske miljøet på en god måte. I tillegg har du laget en fin fortelling ut av det.
  Vi snakkes!

  Tommy S

  SvarSlett
 5. Virkelig en flott serie av sivhønene dette, celebert naboskap må jeg si. Inget dumt triks med å bare sitte en stund, for å la fuglene vende seg til ditt nærvær. Det å ligge vannrett funker ofte også veldig bra, da dyrene og fuglene virker tydelig mindre på vakt,enn når du står i siluett mot himmelen. Bokfinken er vel et godt tegn på det:)

  Ha en fortsatt fin vår.
  Knut Børge

  SvarSlett
 6. Ser ut som du allerede er på go-fot med de nye naboene,det lover godt for framtiden:)
  Mye bra bilder.

  ketil

  SvarSlett
 7. Takk alle sammen!
  KBS: Dette trikset fungerer bra på enslige fugler og evt par som her, men ikke på flokker på trekk!
  Det å ligge stille på bakken fungerer også bra på mange arter som du nevner :-)

  Rune

  SvarSlett
 8. Det var flotte naboer. Så fine bilder du har fått av sivhøna. Nydelig utført fotoarbeid. Så fint at det er litt miljø rundt den. Ha en kreativ uke til deg.

  SvarSlett
 9. Ser at kommentaren jeg hadde lagt inn er borte. Jeg må bare si det igjen: Nydelige bilder. Så fine miljøbilder og så flotte skarpe bilder.
  Du er heldig som har så flotte naboer.
  Så fin førsteside jeg kom til når jeg gikk inn på bloggen din. Den var super! Ha en god helg til deg.

  SvarSlett
 10. Heisann!

  Spennende bilder av sivhøna! Denne fuglen har jeg sett bare en gang i livet, men du har fanget den både kreativt og mangfoldig. Ha en fin helg!

  Hilsen Svein E.

  SvarSlett