Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 14. mars 2011

Skjeggmeis, takrørskogens sjarmtroll


Skjeggmeisene ved Presterødkilen i Tønsberg, Vestfold har heldigvis overlevd vinteren. Derfor satte jeg kursen nordover, akkurat som en rekke trekkfugler gjør nå om dagen, istedenfor sørover til Mølen som jeg har hatt for en liten vane å gjøre denne vinteren. Var oppe og klar en stund før soloppgang, har man en nyfødt er ikke alltid det så vanskelig!  Vel framme tok det ikke lang tid før jeg hørte de karakteristiske "ping"-lydene. Jeg kunne konstatere en flokk på 14-15 stk der ute i den enorme takrørskogen.
Jeg ble stående en stund og nyte vårværet og lyden av skjeggmeisene samt et par sanglerker på trekk over kilen. Med ett forflyttet meisene seg og de landet bare 10-15m foran meg...flaks!
Kort tid etter hoppet de på bakken etter nedfallsfrø, plutselig hadde jeg en flokk skjeggmeis som pilte rundt som mus der inne i takrørskogen...moro!
Etterhvert, heldigvis fotomessig, begynte de å matsøke litt høyere opp. Jeg fant meg en liten snøhøyde med morgensola i ryggen og ventet på å få "clean"-shots. Og denne gangen hadde jeg flaks. Fikk flere gode muligheter og noen av dem ser dere her.

Forhåpentlig er de tilbake neste år også, og da blir det nok en tur eller to til Presterødkilen for og møte på takrørskogens sjarmtroll igjen!

14 kommentarer:

 1. Hei

  Godt å se at bloggen er oppe å går.
  Og for en kanonstart. Skjeggmeisen er en sjeldent vakker fugl.
  Bildene vet du hva jeg synes om. Og med teksten ved siden av blir historien komplett.
  Dette var moro!

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Takk Tommy! Moro og kunne delta i et mer fortellingsbasert forum enn bare å slenge ut bilder på nett med navn og nummer og smådetaljer :-)
  Har akkurat sett KBS sine flotte bilder fra ørneland, så nå gleder jeg meg til dine blir publisert!

  SvarSlett
 3. For noen knallbilder. Hæ, har aldri sett skjeggmeis. Så nydelig, og du har fått flotte bilder med dus bakgrunn også. Blir artig å følge deg. Tusen takk for kommentaren på min blogg. Ha en god kveld videre.

  SvarSlett
 4. Det var flotte bilder av skjeggmeisen! Har alltid hatt et ønske om å treffe på den. Jeg må besøke takrørskogene oftere, ser jeg. Full klaff for ditt tilfelle i hvert fall!

  Hilsen Svein E. Børresen

  SvarSlett
 5. Dette var en flott serie av den vakre skjeggmeisen!
  Den og stjertmeisen er de vakreste meisene vi har men og de to vanskeligste å få gode bilder av.
  Godt jobbet:)

  Mvh Rune

  SvarSlett
 6. Heihei Rune!

  Gleder meg virkelig til å følge med på bloggen din utover året. Utifra bildene dine på hjemmesida, har vi mye å se frem til!

  Har selv vært på jakt etter skjeggmeisen i takrørskogen hjemme i Sandnes, men uten hell. Du har vært dyktig som har fått en slik flott serie av denne eksotiske arten. Nr 1 og nr 5 holder et ekstra høyt nivå!

  Knut Børge

  SvarSlett
 7. Takk for alle de hyggelige kommentarene!
  Gleder meg til å følge dere alle m.fl. framover :-)

  SvarSlett
 8. Flotte bilder av en for meg ukjent art, men du verden for en fin fugl.

  SvarSlett
 9. Flotte bilder, har skjeggmeisen på lista over arter jeg har lyst til å ta bilde av. Skal prøve å få tid til en tur neste helg. ( nå har jeg oppdatert bloggen min kjernebitern, kan du si fra hvis du er uenig i artsbestemmelse av trelerka)

  SvarSlett
 10. Herlige bilder av denne vakre og eksotiske skjeggmeisen..
  Teknisk flotte bilder med fint miljø og gode fargetoner..
  Har hvert en del på jakt etter denne meisen på fornebulandet men uten fangst..

  Flott undertekst på bildene..

  mvh Ole Arne

  SvarSlett
 11. Vakre fugl bilder her Rune.

  SvarSlett
 12. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


  greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants  SvarSlett
 13. Obejrzałam do końca, a właściwie do początku.
  Jestem zachwycona!!!

  SvarSlett