Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 1. mars 2015

Morgenstemninger og en ringand langs vinterelva


 Var ekstra tidlig ute denne vinterdagen ved Hagnes. Det var fortsatt svært mørkt når jeg parkerte bilen og det tok ikke lang tid før jeg hørte to svært lydytrende spurveugler som svarte hverandre fra hver sin side av elva. God stemning helt fra begynnelsen av altså.
 Sola begynte snart å sende sine spede stråler over det frostbitte elvedraget. Lyset endret seg stadig og vinterstemningene sto i kø i en kort og intensiv periode, før gråværet samlet troppene og la et grått teppe over Hagneselva ved Goksjø. Etter å ha fotografert morgenstemningene tok jeg endel miljøbilder av en flokk toppender som lå i en stilleflytende og utvidet del av elva. Det jeg ikke visste akkurat da, var at inne i den flokken lå det en sjelden gjest fra nordamerika, en hann ringand. Den oppdaget jeg først når jeg begynte å redigere bildene i etterkant!
Moro det, men satte allikevel større pris på villmarksstemningen med de to meningsutvekslende spurveuglene og det flotte morgengryet som rørte seg i øst!
 Miljøbilder av ringand (Aythya collaris) hann sammen med toppender.
 Kan dere finne den ?
9 kommentarer:

 1. Nydelige stemingsbilder du har fanget her. Likte veldig godt nr. 7 og 8. Spennende med samme motiv men med forskjellig fargetemp. To veldig forksjellige uttrykk av samme motiv.
  Ringanda er i midten nederst på begge bilder :-). Legg merke til den med hvit nebbspiss mot grått nebb. Den grå siden (flanken) synes også i fin kontrast mot den hvite loddrette "stolpen" mot brystet. Godt observert i flokken
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett
 2. Herlige bilder Rune , så stemmningsfullt og flott!

  SvarSlett
 3. Supert spill med lys og farger dette Rune. Bilde nr. 6 blir min fvoritt...det er flere med samme motiv men dette har perfekt komposisjon synes jeg....ser anda ;-)

  SvarSlett
 4. Fin serie fra vinterelva likte godt nr 1 og 10

  SvarSlett
 5. Beautiful shots Rune. What a better way to meditate, early in the morning with birds and tranquility in nature and a camera, of course... ;)
  A great series!
  Thanks, Louise

  SvarSlett
 6. such gorgeous photos
  i love the pink light photos, so much

  SvarSlett
 7. Virkelig flotte og stemninsfulle bilder i kjent Rune Olsen stil.

  Knut Bøthr

  SvarSlett