Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 6. februar 2012

Iskald morgen på Mølen

Endelig kom snøen og vinteren. Guttungen sto med store auer i kjøkkenvinduet og gliste som en fersk lottomillionær! Ski og rattkjelker ble dratt fram fra støvete kroker der nede i kjelleren.
Med barnlig glede har jeg satt utfor akebakken  eller gått på skiturer med guttungen. Det har liksom ikke blitt tid til fotografering eller å sitte foran pc'en, men det har vært ganske behagelig og ta en liten "pause" fra det.
  Men nå på lørdag hadde jeg bestemt meg for en morgtentur til Mølen.
Våknet opp til 18 blå, klarvær og et svakt drag i lufta, i god tid før soloppgang. Vel framme på Mølen så jeg en front av skyer mot horisonten som sola etterhvert villle prøve å ta seg over. En stor ærfuglflokk svømte et stykke ut blant frostrøyken. Jeg kjente kulden godt på fingrene allerede, så jeg bestemte meg kjapt for å prøve meg litt på ærfugl i frostrøyk eller inkorporere ærfuglene i landskapsbilder. Ærfuglflokken viste seg å være i overkant sky og forsvant for langt ut for portretter i frostrøyk, så da gjensto bare og prøve å gjøre dem til endel av landskapsbildene. Rigget meg til helt ute på tuppen av en odde på Saltstein. Men å sitte relativt stille i 18 blå helt ute i havgapet, med lett vinddrag i lufta er en kjølig affære! Tær og fingre begynte å bli relativt valne og bytter av objektiv og innstillinger ble mer og mer krevende.  Men det var ikke bare jeg som sleit, man kunne høre hvordan kulda påvirket lukkeren også. Heldigvis, etterhvert  klatret sola over skymuren og sendte hardt tiltrengte varme stråler på fotografen. Det var nesten ikke til å tro, men etter en kort stund med direkte sollys på kroppen ble tær og fingre nesten som "nye" :-)
Frostrøyken ble omvandlet til et "brennende inferno" der sollyset traff, mens noen ærfugl svømte fornøyd rundt, et flott skue for en kald fotograf! Snart skulle skymuren ta igjen sola og "gildet" var over, på tide og sette kursen hjem...til akebakke og ungesmil :-)
En flott februardag å putte i arkivet!

Klikk på bildene for best mulig visning.

23 kommentarer:

 1. Ursnygga bilder som vanligt. GIllar de nedersta där solen kommer in. Visst har det varit kallt och ta foton nu i helgen. Vi skall få varmare till veckan och lite mer sol.

  SvarSlett
 2. Kaldt hjemme også ja...
  Og det blir det fine bilder av. De to nederste bildene var helt suverene. Nydelig lys og fine komposisjoner.

  Tommy S

  SvarSlett
 3. Flott serie av vinternatur, de to siste var virkelig fine med flott lys, vakre farger og frostrøyken som ligger som et teppe over fjorden.

  Ottar

  SvarSlett
 4. Hi Rune,

  Beautiful, beautiful, beautiful! That's all I have to say. No, something else: I wish I was there!
  Have fun with your kids while they are young and need you... :)
  Warm Greetings,
  Louise

  SvarSlett
 5. flott vinterstemning, syns også de to siste ble veldig flotte, nydelig lys

  SvarSlett
 6. flott fanget iskald februarstemning, var ute selv så jeg vet hva du snakker om. bra at jeg ikke er alene om å være så gal. bortsett fra det så er bilde 3 og 4 mine favoritter. blir veldig "trøkk" i bilde 3 med det formatet og skyene.
  morten

  SvarSlett
 7. Fantastiskt fint fångat! Nr 4 och 5 blev mina absolute favoriter. Här har det också blivit lite tid till fototurer på sistone, hoppas det blir bra väder i veckan :)

  SvarSlett
 8. magnifica serie unas fotos espectaculares un saludo

  SvarSlett
 9. Flotte stemningsbilder dette. De er både kalde, pga frostrøyken, og varme av sollyset på en gang. Spesielt nest siste syns jeg var fint. Fin kontrast mellom varme og kalde farger.

  SvarSlett
 10. Flott serie! -18 grader er veldig kaldt ja, men absolutt verdt det, ser det ut som. Bilde nr 4 likte jeg best, fin stemning!

  SvarSlett
 11. Stunning atmosphere in the last shot Rune! ;-)

  SvarSlett
 12. Flott innleggg med knakende gode landskapsbilder! De tre siste er virkelig fantastisk flotte. Skulle ønske det var de samme forholdene her i Steinkjer. Det har igrunn vært fint vintervær siden jeg kom tilbake til Trøndelag, men frostrøyk og mye snø har det aldri vært. Det kom dog en god del puddersnø på lørdag, men så kom mildværet og det er ikke en naturfotografs venn.

  Knut Børge

  SvarSlett
 13. liker tredje og siste bildet best av disse. Var ute en tur sist fredag, rimelig kaldt ja, lite mygg nå.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 14. De to siste bildene er bare knall,de andre er slettes ikke verst de heller.

  ketil

  SvarSlett
 15. Det nederste bilder er kanonbra.Hærlig med sol i frostrøyk.

  SvarSlett
 16. dom två sista var helt underbara. otroligt vackra!

  SvarSlett
 17. Hi Rune,

  Lovely atmospheric stuff. Especially the last two; on the first one of those the ice on the rocks adds a lot to the picture!

  Regards, Robert

  SvarSlett
 18. Flotte vinterstemninger du har fanget inn. Nydelig lys det ble i de siste. Så heldig dere er som har så mye frost. Vi har mildvær og regn... Sånn er det bare.
  Ha en trivelig uke med aketurer.

  SvarSlett
 19. Fin stemning fra Mølen. De to siste ble riktig så bra. Men pytt, 18 blå er jo litt smålunkent. Var på Senja i går. 27 speik i rå nordnorsk havskodde. Småfriskt!

  SvarSlett
 20. such a wonderful series of photo, each beautiful.
  The last two won my heart, that glow is phenomenal!

  SvarSlett
 21. Topp serie. Bilde nr 4 og 5 er i særklasse best synes jeg
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 22. Otroligt fina bilder ,hittade din blogg idag ,lägger mig som följare ,Nette

  SvarSlett