Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

onsdag 5. oktober 2011

Fra skogsfugljakta Osen, Hedmark: Halvmilsbekken

Så var det på tide å snøre sin jaktsekk og pusse sine jaktsko igjen. Men en ting er annerledes iår enn alle de 15 åra før: Hagla ble stående i våpenskapet! Ifjor tok jeg nemlig med både kamera og hagle og fant ut at det var minst like moro, eller mer moro og ta bilder fra jakta enn å gå og bære på hagla. Man blir også mer var av detaljer og landskap med kamera klart, man utvider jaktopplevelsen sånn jeg ser det. "Skuddsjansene" øker dessuten dramatisk ved et slikt bytte :-)
 Etter at jeg og "gammer'n" ankom jaktkoia i de dype skoger av Oskjølen, Hedmark var det tid for å tenne på vedovnen og parafinlampene, hente vann i nærmeste bekk, Halvmilsbekken, og kanskje varme opp treverket rundt hølet i utedassen med døra på vid gap for å nyte en nedadgående sol i samme slengen!
Etter å ha varmet treverket og rettet litt på odøren i bua, må man ha seg en ankomstpils...slik det står i "reglene".
Enkelte regler er lett å følge :-)

 Brutter'n, søss og mann hennes, samt gordonsetteren Zico var enda ikke ankommet så jeg benyttet sjansen til en kveldstur langs Halvmilsbekken som renner forbi hytta. Bekken starter oppe ved myrene ved Raskiftet og renner ut i Ulvåa. Ved utoset i Ulvåa har bamsefar visstnok en liten "slakteplass" hvor det ligger tre elgkadaver ifølge lokale kjentfolk. Det skal visst også ligge et rimelig fersk elgkadaver tatt av Teddy ikke veldig langt unna koia. Jeg, for min del, trives med at det er bjørn i området. Ulven hadde ikke vært sett her i det siste, men den lusker rundt her med tid og stunder. Har sjøl sett ferske ulvespor i nysnø her for et par år sia. Hadde vært moro å få et lite glimt av den.....
Altså, tilbake til bekken....her er antakeligvis favorittbekken til den lokale Teddy....greit å ha noe å skylle ned elggryta med....

Klikk på bildene for størst/best mulig oppløsning.
Ble mange bilder iår, så det blir nok en del innlegg i tida som kommer. Vil takke alle som er på besøk og alle som legger igjen en kommentar!

8 kommentarer:

 1. Vakre, og utrolig detaljrike bilder fra Osen, som er stedet jeg er født og oppvokst. Så dette innlegget var ekstra gøy å lese!! :)

  Tar jeg feil om jeg lukter HDR-teknikk her?

  SvarSlett
 2. Verkligen vackert! Trolsk och sagolik natur. :)

  SvarSlett
 3. Fine bilder av et flott skogsterreng. Når skal du ta bilder av bamsen? :o) Venter i spenning...

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder fra bekken. Det nest siste med soppen i forgrunnen var kjempeflott! Synes mange ganger at sløring i bekken er litt vanskelig å få til. Men du har klart det på en utmerket måte. Tusen takk for at du deler.

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder. Bilde nr 3 falt jeg ekstra for :) Låner det som skrivebordsbakgrunn i kveld jeg Rune :)
  Ha en fin fin kveld
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 6. Hei

  Her var det mange gode bilder fra bekken.
  Flott sløring på de. god tekst, så da håper vi på bamse nestegang..:)

  Svein Ove

  SvarSlett
 7. Takk alle sammen for kommentarer.
  Hadde jeg sittet på bilder av Teddy fra Osen tviler jeg på om jeg hadde klart å vente de ut så lenge :-)
  Arnhild: HDR sammensatt av to bilder med små eksponeringsjusteringer. Hadde med et lett stativ jeg hadde med ut hver dag. Brukte ikke poariseringsfilter for raskere lukkerhastighet, så ikke bekken skal se ut som bomull, men mer naturlig.

  Rune

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder fra bekken.
  God helg.

  Ketil

  SvarSlett