Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 17. august 2014

Fiskemåker og landskap ved Gjende, Jotunheimen

 I begynnelsen av august tok jeg og Tommy S en tur til Valdresflya. Målet var å fotografere boltit, fjellerke og landskap. Hadde kjøpt meg større sekk (100 ltr) for formålet og sekken var fylt opp til randen med alt man trenger for 5 dagers telt-fototur i høyfjellet. Ved ankonst var det flott vær og vi fikk en god kveldstur rundt Fisketjernsnuten etter å ha slått opp telt ikke så langt fra Fisketjerna. Bortsett fra en flokk heilo var det fint lite fugl å se. Værmeldinga for resten av uka var heller ikke særlig oppløftende og optimismen sto vel ikke i telttaket da jeg krøyp nedi sovepåsan!
 Ved daggry, eller det som kunne vært daggry, lå tåka tjukk som havregraut og sikten var knappe 20-30m. Værmeldinga hadde tilogmed endra seg til det værre med opptil 20mm nedbør i perioder. Vi bestemte oss for å ta inn på Valdresflya Vandrerhjem. Der ble vi tatt vel imot og fikk attpå et eget rom til å tørke teltene og annet vått utstyr i, meget hyggelig og god sevice må vite!!
 På grunn av været tok vi bilen og dro nordover og nedover mot Knutshø/Gjende-området. Her var tåka stort sett fraværende, i motsetning til Valdresflya, men hyppige og kraftige regnskurer måtte vi tåle og takle. Vi tok aldri lengre toppturer inn i Jotunheimen pga skiftende tåke og fare for tordenvær, men holdt oss i dette området ved foten av Jotunheimen.
 Må også rette en stor takk til betjeningen på Valdresflya Vandrerhjem for god og billig hjemmelagd mat, samt god service og hyggelig stemning!

Inn mot Nedre Leirungsdalen
Gjende i sh (og en linselus av en blåstrupe i flukt)
Utoset ved Gjende
Sjoa nedenfor Gjendesheim
Tommy med Gjendehøe i bakgrunnen
Stille parti nedenfor Gjendesheim
Fiskemåke i tåka ved foten av Veslfjellet
Seterbua hvor Jo Gjende hadde tilhold
Fiskere på Gjende
Fiskemåke i flukt over tåkelagt fjellheim I
Fiskemåke i flukt over tåkelagt fjellheimII
Mørke skyer over Knutshøe, Øvre Leirungen og Bukkehåmåren
Valdresflya Vandrerhjem i tåka

7 kommentarer:

 1. Fina bilder där den näst sista blev en favorit. Förstår att vädret inte var det bästa men ett fint naturäventuyr blev det i alla fall.

  SvarSlett
 2. Hei Rune, som vanlig greier du å få til bilder uansett værforhold, klare favoritter for meg blir de to siste.

  SvarSlett
 3. I love the feeling of freedom of the photo #7!
  Can you imagine the view? ;-)

  SvarSlett
 4. Jättefina bilder från er tur till fjället!

  SvarSlett
 5. Flott serie fra fjellet, om jeg skal driste meg til å velge noen favoritt så likte jeg veldig godt #10,11,12. Veldig spenn i farger og veldig forskjellige lysforhold.

  SvarSlett
 6. Her var flere fine bilder fra turen ja. Synes du har fått fram fine kontraster i bildene. Og det nest siste bildet er min klare favoritt. Det er i alle fall et motiv jeg kjenner igjen. Det var et nydelig bilde.
  Ellers synes jeg du fikk full klaff med måkebildene også, hvor du får med mye fint landskap i bakgrunnen.
  Også er fiskerne på gjende et bilde jeg tror kunne gjort seg i stort format på en veg.

  Tommy S

  SvarSlett