Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

søndag 24. august 2014

Err'e muli' !?


Ikke alltid det går som man håper eller forventer :-)

 Veit ikke om det bare gjelder meg, men mange av bildene, særlig landskapsbilder, jeg legger inn på bloggen her ser ut til å miste "trøkket" i forhold til hvordan de ser ut på den samme skjermen i Lightroom og på min hjemmeside
http://rolfoto.smugmug.com/
Bildene jeg legger inn på blogspot, nå i den seinere tid, lysnes og/eller kontrastene blir blassere og mange av bildene framstår noe annerledes enn den originalt redigerte utgaven! Veit at Tommy S har reagert på det samme i mindre grad.
Men er det andre som opplever det samme?? Og er det noen løsning?

11 kommentarer:

 1. Veldig stor sjangs for at du bruker feil fargerom når du legger ut bildene på internett. Tipper kanskje at du fotograferer i Adobe RGB og ikke sRGB. For å vise frem bildene sine på internett så må de vises frem med sRGB, hvis ikke så blir fargene blassere. Dette kommer spesielt godt frem på hudtoner og i landskapsbilder.

  Et lite tips til er at du burde legge ut bildene dine i flash istedenfor så da kan ikke folk kopiere bildene dine. Tok akkurat en titt på hjemmesiden din og der har du flash, og man kan ikke kopiere bildene. De bildene du legger ut der kan du fint ta vekk logoen din slik at du får vist frem bildene dine bedre.

  Veldig fin blogg du har også forresten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar og tips! Fotograferer i sRGB :-) Må være noe med blogspot siden det identiske bildet ser originalt ut på hjemmesida!
   Mvh Rune

   Slett
 2. Har sett mange som klager over det samme som du nevner her... jeg husker dessverre ikke eksakt hva man måtte gjøre, men i blogspot er det hvis jeg ikke husker feil, haket av for en eller annen automatisk optimalisering, men som gjør det motsatte. Mener en skrev at for å få vekk denne haken måtte det gjøres via google+.... skal se om jeg finner igjen der hvor jeg leste det... men det kan godt hende at kommentaren over også er det rette, det vet jeg ikke...:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar Monica! Dette høres mer sannsynlig ut, skal undersøke nærmere sjøl :-)
   Mvh Rune

   Slett
 3. yes, i have heard this from other people also. I remember reading a way to change this, something in settings on the GOOGLE plus page, which i don't use. So far my photos have been fine. I hope you figure it out. I also use lightroom. Fun photo in this post.

  SvarSlett
 4. Det er noe i Google+ som heter "autofiks" ...denne er pr default satt til "på" og skal optimalisere lyset i bildene...sikkert noe vas som tuller det til. Jeg finner den på denne nettadressen for min del: https://plus.google.com/u/0/settings

  SvarSlett
  Svar
  1. Opprettet google+ kto uten at jeg kommer til å bruke den, så får vi se på framtidige bilder om det hjelper :-)
   Rune

   Slett
 5. this link might help:
  http://blogger-hints-and-tips.blogspot.com/2013/10/stop-auto-enhance-being-applied-to-pictures-in-blogger.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks for your help Tammie! I've unboxed the "autofix" in my new google+ account wich I will use for no other reason than that :-) It should fix the problems I hope....
   Best regards
   Rune

   Slett
 6. opplever det samme Rune, men har sluttet å tenke over det :-)

  SvarSlett