Velkommen!

Alle bilder er copyrighted og kan ikke bli brukt av andre uten min tillatelse. Alle rettigheter reservert @Rune Olsen/RolFoto

mandag 28. november 2011

November på Mølen

 Kikker nysgjerrig ut av vinduet og konstaterer nok en grå dag. November og tåke går gjerne hånd i hånd, og iår har det ikke vært mange dagene, ihvertfall fridagene, med sol. Men tåke og monotont grått kan raskt forvandles til spennende værskifter eller forsøk på sådane. Særlig når sol og tåke kjemper om oppmerksomheten en tidlig novembermorgen på Mølen, kan det gi en variert og severdig opplevelse i form av lys og farger, og endring av stemninger!

Landskapsbildene er satt i kronologisk rekkefølge
 

Urolig
 Ved ankomst hadde tåka letna litt og solas svake morgenrødme strakk seg utover horisonten. Samtidig lå tåketeppet tett og truende innover land. Det lå en urolig  stemning over landskapet. Tåke og sol i innbyrdes kamp.  Men snart tok tåka kontroll igjen og landskapet ikledde seg sin gråe kappe på nytt.
Grått
Nå trodde jeg sola hadde tapt kampen denne dagen, men sola gjør et siste desperat forsøk på å nå igjennom det monotone. Og den lykkes så smått og klarer å holde stand et lite stykke tid...
Gjennombrudd
Spotlight
men sola blir godt temmet og slipper aldri helt til denne dagen heller! Den holder seg svakt i bakgrunnen, ikke for framtredende, bare passe diskret og tryller fram en avslappende gyllenvarm farge over landskapet.
Gyllen
Rolig
Blue Tit/Blåmeis (Cyanistes caeruleus)

Coal Tit/Svartmeis (Periparus ater)
Det var en morgen i værskiftets tegn og jeg var den eneste tilskueren på Mølen denne morgenen, bortsett fra noen få meiser, ellers var det nesten livløst her.......
Det er november på Mølen.

















18 kommentarer:

  1. Fine bilder, 3 og 4 er mine favoritter.
    morten

    SvarSlett
  2. og svartmeisen selvfølgelig.
    morten

    SvarSlett
  3. En fin beskrivelse av november det her Rune, og flotte landskapsbilder...som vanlig :o) Meisene er flotte småfugler, fine bilder av dem dette.

    Hilsen Robert

    SvarSlett
  4. Synes du har fanget inn november så flott. De tåkebildene ble flotte, tåken gir en ekstra dimensjon i bilder synes jeg. Så fine fuglebilder. Nydelig skarphet og farger. Ha en trivelig desember måned.

    SvarSlett
  5. Hei Rune

    Det er godt du kjenner din besøkelse's tid å de andre i området rundt deg kan bare ta en titt her på dine bilder så får de se hva de går glipp av!
    Det er ei perle du har her og bildene er som alltid flotte. Må jeg plukke et par så blir det 1 og 6:)

    Ha en fin kveld

    Mvh Rune

    SvarSlett
  6. Otroligt vackra bilder, man blir tagen. Tack för din fina kommentar. Känns skoj att återupptagit intresset för foto sedan många år och få uppmuntran.

    SvarSlett
  7. Knallbra fotos dette Rune. Likte stemningsbildene fra mølen godt, og alle værskiftninger og lysforandringer du har fanget.
    Også de 2 siste bildene av meisene er meget solide
    mvh
    Håvard

    SvarSlett
  8. Du sitter virkelig på et enormt arkiv med høyklasse fotos fra Mølen Rune. Her synes jeg samtlige landskapsbilder er så flotte, at det blir umulig å velge ut en favoritt. Blåmeisen falt også godt ismak!

    mvh Knut Børge

    SvarSlett
  9. Flotte foto av en naturperle i vestfold.
    Er fint å gå der ute når alle andre holder seg hjemme.:)

    SvarSlett
  10. Dette var et knippe flotte bilder fra Mølen. Høy kvalitet på samtlige. Bildet av svartmeisen får ei ekstra stjerne.

    SvarSlett
  11. Bellas imágenes de unos paisajes que parecen de ensueño.
    Saludos.

    SvarSlett
  12. Fantastiska bilder och så stämningsfullt med dimman. Verkar vara ett härligt ställe, så vackert med stranden med rullstenar. Otroligt fina bilder på småfåglarna också.

    SvarSlett
  13. Vackra bilder..och färgerna är så underbara...ha en trevlig dag

    SvarSlett
  14. Mycket fina naturbilder och fågelbilder, stämningsfullt och vackert.

    SvarSlett
  15. Så flott et sted! Og for noen fine rullesteiner:) Nydelige stemningsbilder du har tatt.

    Ha en fin fotodag!

    SvarSlett
  16. Virkelig fine bilder i denne serien.

    ketil

    SvarSlett
  17. Et virkelig flott sted dere har på Mølen. Skulle gjerne tatt meg en tur dit. Flotte bilder. 2 og 3 likte jeg veldig godt. Og tøffe meiseportretter også :)

    SvarSlett
  18. Hej Rune!
    Underbara bilder från ett stycke mycket vacker kust. Bilderna på de söta mesarna håller också toppklass, såklart.
    Ha en fin kväll!
    /Ingemar

    SvarSlett